Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Schumacher θα οδηγήσει F1 στο Nordschleife!

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Schumacher θα οδηγήσει F1 στο Nordschleife!

FORMULA 1

O Schumacher θα οδηγήσει F1 στο Nordschleife!

FORMULA 1

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα οδηγήσει μια Mercedes F1 στην παλιά κλασική διαδρομή του Νίρμπουργκρινγκ. Συγκεκριμένα τη W02 με την οποία έτρεχε στην αγωνιστική σεζόν του 2011! Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Το περίφημο Νορντσλάιφε αποτελεί για τους φαν της σπορ και της αγωνιστικής οδήγησης την επιτομή της διαδρομής. Πρόκειται για μια πίστα 20.8km που μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 χρησιμοποιούνταν και για αγώνες F1. Ο απόλυτος ρέκορντμαν της διαδρομής των 22.8km εκείνης της εποχής είναι ο Νίκι Λάουντα που στις 2/8/1975 σταμάτησε το χρονόμετρο οδηγώντας την Ferrari 312T κάτω από τα 7 λεπτά. Συγκεκριμένα σε 6:58.6.

Την επόμενη χρονιά και ενώ ο Λάουντα ζητούσε να μη γίνει ο αγώνας για λόγους ασφαλείας του συνέβη εκεί το ατύχημα όπου παραλίγο να χάσει τη ζωή του και ακόμη φέρει τα σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα. Από τότε δεν έχει ξαναγίνει εκεί αγώνας F1, πλέον γίνεται στη σύγχρονη πίστα που γειτνιάζει με την παλιά ιστορική διαδρομή. Ο Ρώσος Στέφαν Μπέλοφ με Porsche 956 έχει με 6.11 το ρεκόρ της διαδρομής των 20.8km.

Το έτερο αφεντικό της Mercedes, Τότο Βολφ έχει επίσης ιστορία στην συγκεκριμένη διαδρομή κρατούσε μάλιστα το ρεκόρ γύρου κάποια στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου πως ο Νίκι Λάουντα κατέχει σήμερα το 10% των μετοχών της Mercedes F1 και ο Τότο Βολφ το 30% δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς που γεννήθηκε και ανδρώθηκε η συγκεκριμένη ιδέα.

Ο Σουμάχερ μιλώντας για το εγχείρημα τόνισε: «Έχω πολλές αναμνήσεις από το Νίρμπουργκρινγκ. Ανυπομονώ να δώσω στους φιλάθλους και στους φίλους μου από τη γενέτειρά μου το Κέρπεν που βρίσκεται δίπλα στο Ring κάτι να θυμούνται. Θεωρώ πως θα είναι και για μένα μια φανταστική εμπειρία το να οδηγήσω στο Nordschleife ένα σύγχρονο μονοθέσιο F1. Πρόκειται για την πιο όμορφη και την πιο απαιτητική πίστα δοκιμών στον κόσμο. Αποτελεί όνειρο κάθε οδηγού αγώνων».

Η τελευταία φορά που οδήγησε εκεί κάποιος F1 ήταν το 2007. Ο Νικ Χάιντφελτ με την BMW F1.06 σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 8:34 αλλά ο γύρος του δεν ήταν καθαρός καθώς έκοβε για τους φωτογράφους.

Advertisement

Είναι άγνωστο αν ο Σουμάχερ θα οδηγήσει με στόχο την επίδοση ή θα περιοριστεί απλά σε μια επίδειξη. Το πιο πιθανό είναι απλά να κινηθεί στη διαδρομή καθότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα λάβει χώρα στο πλαίσιο προώθησης του 24ωρου αγώνα αντοχής στο Nordschleife που διοργανώνεται εκείνο το Σαββατοκύριακο. Η W02 (φωτ.) που θα οδηγήσει ο Γερμανός θα χρειαστεί ειδικό set – up και ανύψωση της ανάρτησης για να μην βρίσκει κάτω.[nggallery id=2470]