Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Robert Kubica έκανε δοκιμές με τη Renault!

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Robert Kubica έκανε δοκιμές με τη Renault!

FORMULA 1

O Robert Kubica έκανε δοκιμές με τη Renault!

FORMULA 1

Πέρασαν έξι και πλέον χρόνια αλλά ο Robert Kubica επέστρεψε πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1! Ο άτυχος Πολωνός βρέθηκε στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια και πραγματοποίησε δοκιμές με την παλιά του ομάδα, τη Renault F1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Κάλυψε 115 γύρους στο ισπανικό σιρκουί, απόσταση που ισοδυναμεί με περίπου ενάμιση Grand Prix. Αυτοί έγιναν με την E20 την οποία η ομάδα χρησιμοποιούσε το 2012, με V8 κινητήρα στο πίσω της μέρος. Ήταν το μονοθέσιο που έδωσε τη νίκη στον Kimi Raikkonen στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2012.

Ο Kubica είχε κάνει στην ίδια πίστα, το Φεβρουάριο του 2011, τις τελευταίες του δοκιμές πριν το τρομακτικό ατύχημα στο Rally Ronde di Andorra όπου μία μπαριέρα διαπέρασε το αγωνιστικό του Skoda Fabia, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν στο δεξί του χέρι που ουσιαστικά είχε διαλυθεί και χρειάστηκε αρκετές επεμβάσεις, χωρίς όμως να έχει ανακτηθεί πλήρως η λειτουργικότητά του.

kubica-spain17-renault-test-c640

Ωστόσο αυτό δεν έβαλε φρένο στον 32χρονο σήμερα Robert. Ξεκίνησε καριέρα στα ράλι όπου παρά τους περιορισμούς του μπορούσε να οδηγήσει και μάλιστα πήρε τον τίτλο στην κατηγορία WRC2 το 2013! Έκτοτε οδήγησε διάφορα αγωνιστικά, πρωτότυπο της LMP2, ανέβηκε στο βάθρο αγώνα του Renault Sport Trophy, συμμετείχε σε αγώνα αντοχής στο Μουτζέλο και το τελευταίο σκαλοπάτι πριν από αυτό το τεστ, ήταν οι δοκιμές που έκανε με μονοθέσιο του GP3.

Advertisement

kubica-spain17-renault-test-d640

Αφού εκεί δεν είχε προβλήματα, ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής! Στους 115 αυτούς γύρους, ο Kubica έκανε δοκιμαστικές εκκινήσεις, προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών αλλά και αγώνα με υψηλό φορτίο καυσίμου. Δεν γνωστοποιήθηκαν χρόνοι αλλά έβγαλε όλο το τεστ χωρίς προβλήματα, δείχνοντας όπως διαρρέει τη γνωστή του ταχύτητα.

Advertisement

kubica-spain17-renault-test-f640

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στο να γίνει αυτό το τεστ. Ελπίζω να ήταν καλό για όλους και ενδεχομένως να είδαν τον παλιό εαυτό μου, του 2010. Ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για εμένα, από συναισθηματικής πλευράς. Ήμουν πολύ καιρό μακριά από τα paddock, πέρασα μερικές πολύ δύσκολες περιόδους αλλά συνέχισαν να δουλεύω σκληρά και μερικά χρόνια νωρίτερα ένιωθα πως αυτό που έγινε σήμερα ήταν εφικτό. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά είμαι υπερήφανος απ’ ότι κατάφερα σήμερα αλλά ταυτόχρονα, μου δείχνει και τι έχασα. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Γνωρίζω όμως ένα πράγμα. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο προετοιμασίας για αυτό το τεστ, είχα καλό ρυθμό και σταθερότητα σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι εύκολο μετά από έξι χρόνια αλλά ήξερα πως μπορούσα να κάνω τη δουλειά και είμαι ικανοποιημένος. Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός πως μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Η Renault μου χάρισε το πρώτο μου τεστ στην F1 το 2015 και εκτιμώ που το έκανα ξανά τώρα», είπε ο Kubica.

kubica-spain17-renault-test-e640

Advertisement