Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Newey θεωρεί τους κανονισμούς του ’21 μία χαμένη ευκαιρία!

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Newey θεωρεί τους κανονισμούς του ’21 μία χαμένη ευκαιρία!

FORMULA 1

Ο Newey θεωρεί τους κανονισμούς του ’21 μία χαμένη ευκαιρία!

FORMULA 1

Το 2021 η εικόνα του μαγικού κόσμου της Formula 1 αλλάζει, μαζί με ένα σημαντικό κομμάτι των τεχνικών κανονισμών της.

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτή η νέα σελίδα του σπορ, δεν έχει μόνο υπέρμαχους. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό των… απογοητευμένων, βρίσκεται ο κορυφαίος ίσως σχεδιαστής της εποχής μας, Adrian Newey.

Ο επικεφαλής τεχνικός της Red Bull Racing θεωρεί πως ήταν μία καλή ευκαιρία για να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο και εστιάζει σε έναν τομέα που κατά τη γνώμη του δε συνάδει με το πνεύμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Πάντα ανυπομονώ για τις αλλαγές κανονισμών γιατί αποτελούν μία ευκαιρία να κατανοήσεις καλύτερα νέα δεδομένα. Όμως αυτό που δεν μου αρέσει είναι πως σταθερά στις τελευταίες αλλαγές κανονισμών οι περιορισμοί είναι ολοένα και περισσότερο. Το ωραίο στην προηγούμενη μεγάλη αλλαγή το 2009, ήταν πως δεν υπήρχαν πολλοί περιορισμοί, πράγμα που δεν ισχύει για το 2021. Και είναι κρίμα. Η F1 θα μοιάζει περισσότερο με GP1 και δεν πρέπει να είναι έτσι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρότι πολλοί είχαμε αντίθετοι άποψη, η ομοσπονδία προχώρησε με τις συγκεκριμένες αλλαγές. Το αν θα κάνουν καλό στο σπορ ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος», είπε ο Newey στο Inews.co.uk.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το 2009, παρότι η Brawn GP έκανε το νταμπλ έχοντας εισάγει το διπλό διαχύτη, η Red Bull την ακολούθησε και παρότι στο δεύτερο μισό της σεζόν είχε το πάνω χέρι, ήταν αργά για να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ακολούθησαν όμως τέσσερα χρόνια κυριαρχίας, από το 2010 έως το 2013.

Όσο για την υβριδική εποχή του σπορ, όπου καθοριστικός παράγοντας δεν ήταν πλέον η αεροδυναμική απόδοση αλλά η απόδοση των μονάδων ισχύος, η συνεργασία με τη Renault την κράτησε μακριά από την κορυφή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;
Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso
Το επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν: «F1: Drive to Survive»