Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Hamilton μιλάει για τις λάθος αποφάσεις του Alonso

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Hamilton μιλάει για τις λάθος αποφάσεις του Alonso

FORMULA 1

Ο Hamilton μιλάει για τις λάθος αποφάσεις του Alonso

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton μίλησε για τον πρώην teammate του, Fernando Alonso, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Και στην οποία ο πεντάκις πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής, τονίζει πως ο Ισπανός ήταν θύμα των λάθος επιλογών του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο Βρετανός ξέρει καλά πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή – γι’ αυτό άλλωστε ισοφάρισε τους τίτλους του Juan Manuel Fangio, ενώ ο Alonso έχει μείνει στους δύο που κατέκτησε τη διετία 2005-2006. Ο οδηγός της Mercedes μίλησε για τα… παλιά, στο motorsport.com.

«Όταν είμαστε μαζί σε μία συνέντευξη Τύπου, κάνουν ερωτήσεις σε δύο παγκόσμιους πρωταθλητές. Ξέρω πως θα μπορούσε να έχει περισσότερους τίτλους όμως δεν είναι πως δεν είχε ευκαιρίες. Ήταν κορυφαίος οδηγός και θα μπορούσε να πάει σχεδόν σε όποια ομάδα ήθελε. Όμως οι αποφάσεις που παίρνεις, αποτελούν και κλειδί για τις επιτυχίες σου. Οι αποφάσεις σχετικά με τις ομάδες που οδηγείς. Κι αν λανθασμένα νομίζεις πως ελέγχεις την αγορά. Νομίζω πως πίστευε το 2014 που όλα εξαρτιόνταν από εκείνον. Τότε αν θυμάμαι ήταν διαθέσιμος ο Seb (σ.σ. Vettel) κι όταν ο Alonso αποφάσισε να φύγει, ο Seb άρπαξε την ευκαιρία κι αυτό δεν μπορούσε μετά να αλλάξει.  Νόμιζε πως θα έπαιρνε εκείνος τη θέση του Vettel αλλά την έδωσαν σε άλλον ενώ δεν υπήρχε θέση και στη δική μου ομάδα. Όμως έχω απεριόριστο σεβασμό για εκείνον. Είναι εντυπωσιακός οδηγός κι άσχετα με τα αποτελέσματα, το επίπεδο σεβασμού προς εκείνον είναι πολύ υψηλό», είπε ο Hamilton.

Advertisement
Advertisement

alonso-hamilton-mclaren-launch-selfie640

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σεζόν που πέρασαν ως teammates, το 2007 στη McLaren. Σε μία σεζόν όπου εκείνος ήταν πρωτοεμφανιζόμενος ενώ ο Alonso ήδη δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Νομίζω πως πολύς κόσμος υποτιμά τι συνέβη εκείνη τη σεζόν. Ναι, ξεκίνησα οδηγώντας για μία κορυφαία ομάδα. Αλλά από κάποιες πλευρές, είναι πιο εύκολο να κάνεις ντεμπούτο με μία ομάδα μικρότερης δυναμικής, όπου δεν υπάρχει τόση πίεση. Το να πρέπει να αποδίδεις τα μέγιστα σε μία μεγάλη ομάδα, έχοντας άμεση σύγκριση με έναν δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή που είχε σχεδόν όσες παραστάσεις έχω εγώ τώρα, είναι τεράστια απαίτηση. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου. Παράλληλα, εγώ δεν ήμουν διάσημος. Και ξαφνικά ήθελαν όλοι να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου, ταξίδευα περισσότερο από ποτέ. Ήταν δύσκολη χρονιά αλλά αναπολώντας τη την εκτιμώ πραγματικά. Μακάρι όμως να ήξερα τότε, όσα γνωρίζω σήμερα», σχολίασε ο Βρετανός.