Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Bottas ήταν σε σύγχυση!

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Bottas ήταν σε σύγχυση!

FORMULA 1

O Bottas ήταν σε σύγχυση!

FORMULA 1

Ειλικρινής σχετικά με τις δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με τη Mercedes F1, παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του ο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός μίλησε για τα προβλήματα που έφερε για εκείνον η αλλαή ομάδας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Μετά από ένα-δύο αγώνες με προβλήματα, τα πράγματα από ψυχολογικής πλευράς ήταν πολύ δύσκολα γιατί ήμουν σε σύγχυση, δεν ήξερα τι συνέβαινε. Σίγουρα δεν θες να αρχίσεις να αμφισβητείς όσα κάνεις. Και έπειτα, όταν πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα σχετικά με το οδηγικό σου στιλ ώστε να προσαρμοστείς σε κάποιες αλλαγές, συνειδητοποιήσεις πως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτό που είναι εύκολο είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι υπερβολικά όσα κάνεις, πράγμα που μειώνει τη φυσικότητα της οδήγησής σου. Όμως πλέον έχω βρει τη σωστή κατεύθυνση κι αν αντιμετωπίσω παρόμοια θέματα το 2018, θα ξέρω τι πρέπει να κάνω. Έμαθα πολλά από τους δύσκολους για εμένα αγώνες και μετά από τις δυσκολίες στο Βέλγιο, τη Μαλαισία ή την Ιαπωνία, έχω γίνει καλύτερος οδηγός», είπε ο Bottas στο Motorsport.com.

O 28χρονος έκλεισε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Sebastian Vettel της Ferrari και φυσικά τον teammate του και παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton. Ο Φινλανδός αναφέρθηκε και στο μειονέκτημα που είχε έναντι του ομόσταβλού του.

Advertisement
Advertisement

Bottas-bahrain17-d640tall

«Όσα κάνει καλύτερα από εμένα, νομίζω πως τα κάνει λόγω εμπειρίας. Από μηχανολογικής πλευράς το μονοθέσιό μας δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια άρα για εκείνον ήταν μία συνέχεια. Για εμένα, ήταν μεγάλη η αλλαγή σε σχέση με το πώς συμπεριφερόταν το μονοθέσιο της Williams. Είχα λοιπόν πολλά να μάθω», παραδέχθηκε ο Φινλανδός.

Το 2017, την πρώτη σεζόν συνεργασίας του με τη Mercedes, κέρδισε 3 αγώνες (Ρωσία, Αυστρία και Άμπου Ντάμπι), είχε 4 pole positions (Μπαχρέιν, Αυστρία, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι) και σημείωσε 3 φορές τον ταχύτερο γύρο.