Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O 16χρονος Verstappen το 2015 στην Toro Rosso

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O 16χρονος Verstappen το 2015 στην Toro Rosso

FORMULA 1

O 16χρονος Verstappen το 2015 στην Toro Rosso

FORMULA 1

Ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 αναμένεται να γίνει τον προσεχή Μάρτιο ο Max Verstappen. Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της ένταξής του στην ομάδα Junior της Red Bull, ήρθε η «βόμβα» που τον θέλει το 2015 επίσημο οδηγό στη Scuderia Toro Rosso!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Χαμένος της υπόθεσης ο Jean-Eric Vergne που χάνει τη θέση του, καθώς ο Verstappen θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Daniil Kvyat, στο νεότερο οδηγικό δίδυμο στην ιστορία του σπορ! Ο γιος του πρώην οδηγού της F1, Jos, θα είναι 17 ετών ενώ ο Ρώσος 20. Ενδεικτικό του πόσο… εξωπραγματική είναι η επιλογή αυτή, είναι πως ο οδηγός που κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του νεότερου σε ηλικία που συμμετείχε σε Grand Prix, πάλι με την Toro Rosso, ήταν ο Jaime Alguersuari σε ηλικία 19 ετών. Δύο χρόνια μεγαλύτερος!

Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα Max Verstappen και δεν διαβάσατε τα λόγια που του αφιερώσαμε το περασμένο Σάββατο (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ), πρόκειται για έναν οδηγό που κατέπληξε στα καρτ και φέτος έκανε το μεγάλο βήμα σε αγώνες μονοθεσίων. Μετά από 27 αγώνες στην Ευρωπαϊκή Formula 3, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 8 νίκες στο ενεργητικό του!

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull φέρεται να κέρδισε στο… νήμα τη Mercedes στην προσπάθεια στρατολόγησης του γεννημένου στο Βέλγιο αλλά Ολλανδικής καταγωγής οδηγού. Όπως αποδεικνύεται, τον δελέασε με αυτό που οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να του εξασφαλίσουν: θέση επίσημου οδηγού στην F1!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dr Helmut Marko και τη Red Bull για την εμπιστοσύνη τους και την ευκαιρία που μου δίνουν να κάνω το 2015 το ντεμπούτο μου στην F1 με τη Scuderia Toro Rosso. Από 7 ετών, αυτός ήταν ο στόχος μου και η ευκαιρία που μου δίδεται, αποτελεί ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 οδηγός.

Advertisement

Από την πλευρά της ιταλικής ομάδας, το καλωσόρισμα ήρθε διά στόματος του διευθυντή της, Franz Tost: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Max στην οικογένεια της Toro Rosso. Είναι πολύ ευχάριστο που το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull εξακολουθεί να βρίσκεται νέα ταλέντα και να τους δίνει την ευκαιρία να βρεθούν στην F1. Θεωρούμε πως ο Max είναι από τους πιο προικισμένους οδηγούς της νέας γενιάς και θεωρούμε πως έχει την απαιτούμενη ωριμότητα και πνευματική δύναμη για να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτή την πρόκληση. Φέτος έχει αποδείξει πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει υπό δύσκολες συνθήκες. Η Toro Rosso δημιουργήθηκε με στόχο να φέρνει στη Formula 1 και να εκπαιδεύει ταλαντούχους οδηγούς από το πρόγραμμα Junior της Red Bull. Τώρα, καλούμαστε εμείς να του παρέχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, που θα του επιτρέψει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα του στο σπορ».

Ο Αυστριακός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Vergne, τονίζοντας τις ατυχίες που αντιμετώπισε φέτος ο Γάλλος αλλά και πως θα κάνουν ότι μπορούν για να τον βοηθήσουν να δείξει πως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία στην F1. Σε άλλη όμως ομάδα.

Advertisement

Ο μπαμπάς του ταλαντούχου οδηγού, Jos, συμμετείχε σε 106 Grand Prix την περίοδο 1994-2002. Οδήγησε για λογαριασμό των Benetton, Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows και Minardi, ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο και κέρδισε 17 βαθμούς. Η τελευταία του συμμετοχή στο σπορ, ήταν στο GP Ιαπωνίας του 2003.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως όλη η οικογένεια έχει αγωνιστικά γονίδια αφού ο θείος και ο παππούς του Max ήταν οδηγοί αγώνων αντοχής ενώ η μητέρα του, διακρίθηκε στα καρτ.