Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρόλαβε να “δέσει” τον Verstappen η Red Bull

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόλαβε να “δέσει” τον Verstappen η Red Bull

FORMULA 1

Πρόλαβε να “δέσει” τον Verstappen η Red Bull

FORMULA 1

Συνεχίζοντας την γνώριμη τακτική της να “στρατολογεί” νεαρούς, ταλαντούχους οδηγούς, η Red Bull ανακοίνωσε την ένταξη του Max Verstappen στη Junior ομάδα της. Πρόκειται για τον 16χρονο γιο του Ολλανδού, πρώην οδηγού της Formula 1, Jos.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O νεαρός συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, καθώς πέραν του πατέρα του που έτρεξε με τις Benetton στην F1, ο παππούς του και ο θείος ήταν οδηγοί αγώνων αντοχής ενώ ακόμα και η μητέρα του, ήταν από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες οδηγούς στα καρτ.

Έχοντας λοιπόν τα κατάλληλα γονίδια, ο Max αφού διακρίθηκε στον κόσμο των καρτ, αρχικά σε εθνικό επίπεδο στο Βέλγιο κι στη συνέχεια σε διεθνές επίπεδο. Έχοντας αναδειχθεί το 2013 πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου στην κατηγορία KZ1, ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα.

Advertisement
Advertisement

Φέτος κάνει ντεμπούτο στον κόσμο των μονοθεσίων κι συγκεκριμένα στην ευρωπαϊκή Formula 3, έχοντας με το καλημέρα πρωταγωνιστικό ρόλο! Ο γεννημένος στο Βέλγιο οδηγός έχει επτά νίκες και τέσσερις ακόμα παρουσίες στο βάθρο, σε 24 αγώνες, όντας δεύτερος στη βαθμολογία του θεσμού.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο Max Verstappen αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να ενταχθεί στη Red Bull Junior Team. Πράγμα που ισχύει άμεσα. Ο 16χρονος θα συνεχίσει το πρόγραμμά του στη Formula 3 αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νίρμπουργκρινγκ, πλέον ως Red Bull Junior“, ανέφερε η ανακοίνωση της Red Bull.

Advertisement

Όσο για τον Verstappen Jr, δήλωσε: “Δεν χρειάζεται να πω πόσο ευτυχισμένος και τιμημένος νιώθω που είμαι πλέον μέλος της Red Bull Junior Team, που έχει οδηγήσει πολλούς οδηγούς στη Formula 1. Θα αρπάξω αυτή την ευκαιρία και με τα δύο χέρια, ώστε να εξελιχθώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Helmut Marko για το ρόλο που έπαιξε σε αυτή την εξέλιξη και τη Red Bull που με εμπιστεύεται“.

Ο Verstappen εντάσσεται στη λίστα ανερχόμενων που τρέχουν υπό την ομπρέλα της αυστριακής εταιρείας, ανάμεσα στους οποίους είναι οι Carlos Sainz Jr, Alex Lynn και Pierre Gasly.