Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέο συμβόλαιο Verstappen-Red Bull που ζαλίζει

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο συμβόλαιο Verstappen-Red Bull που ζαλίζει

FORMULA 1

Νέο συμβόλαιο Verstappen-Red Bull που ζαλίζει

FORMULA 1

Ο Max Verstappen βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Red Bull για την ανανέωση του συμβολαίου του, η αμοιβή του είναι (φυσικά) μεγαλύτερη ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η διάρκειά του.

Advertisement
Advertisement

Το συμβόλαιο του 24χρονου οδηγού, που έδωσε στην ομάδα τον πρώτο της τίτλο οδηγών από το 2013, λήγει το 2023.

 

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμη ορισμένα σημεία που πρέπει να συζητηθούν και έτσι η ανακοίνωση (για την ανανέωση) μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες, αλλά και εβδομάδες. Σε αντίθεση με ό,τι γίνεται συνήθως, φαίνεται να υπάρχει σημαντική αύξηση μισθού για τον Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen για μια ζωή στη Red Bull;

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Red Bull, Helmut Marko, ανέφερε πρόσφατα ότι το ανώτατο όριο όσον αφορά τον μισθό του Verstappen έχει ξεπεραστεί, αλλά από τότε, η Red Bull έκλεισε συμφωνίες με τους χορηγούς την Oracle και Bybit, συνολικά για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ετησίως. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα της Formula 1 να βάλει το χέρι στην τσέπη για τον Verstappen.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Ολλανδός θα πάρει 30 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση (έπαιρνε 25)

Δεν γνωρίζουμε αν ο Verstappen βιάζεται να κλείσει γρήγορα μια νέα συμφωνία, αφού γίνεται πολύς λόγος για τη θέσπιση πλαφόν αποδοχών για τους οδηγούς. Πάντως αν «περάσει» ένας τέτοιος νέος κανόνας, φαίνεται απίθανο να προσαρμοστούν σε αυτόν οι υπάρχουσες συμβάσεις.

Advertisement

Στις διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο, το όριο budget δεν επηρεάζει τον Verstappen. Άλλωστε, ο επιπλέον μισθός δεν είναι πλέον σε βάρος του συνολικού προϋπολογισμού της ομάδας που μπορεί να δαπανηθεί για το μονοθέσιο.

Advertisement

Πρέπει να υποθέσουμε ότι η Red Bull Racing μπορεί να είναι κερδοφόρα ακριβώς λόγω των νέων συμφωνιών με τους νέους χορηγούς, επομένως μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη μητρική εταιρεία της Red Bull, κάτι που κάποτε ήταν στόχος του μεγάλου αφεντικού της Red Bull, Dieter Mateschitz.