Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

FORMULA 1

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

FORMULA 1

Επί 14 χρόνια η Scuderia Toro Rosso λειτουργούσε ως Junior ομάδα της Red Bull Racing. Αυτό αλλάζει πλέον.

Advertisement
Advertisement

Ή τουλάχιστον αλλάζει αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του Dr Helmut Marko, του ειδικού συμβούλου της Red Bull σε ότι έχει να κάνει με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες, που ουσιαστικά είναι και ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις τόσο για την RBR όσο και την νεοβαπτισμένη AlphaTauri.

Ο Αυστριακός είπε στο Motorsport-Magazin: «Η αλλαγή ονόματος, όλη η δημοσιότητα γύρω από αυτή αλλά και τα χρήματα που επενδύονται για promotion, οι απαιτήσεις θα είναι σαφώς αυξημένες. Η ομάδα μεταλλάσσεται, από junior σε ‘αδερφή’΄ομάδα».

Η AlphaTauri που πήρε το όνομά της από το fashion brand του ομίλου, άλλαξε και χρώματα, δεν άλλαξε όμως κινητήριο σύνολο (συνεχίζει με τη Honda), ούτε και οδηγούς αφού παραμένουν οι Pierre Gasly και Daniil Kvyat.

Advertisement
Advertisement

Μένει να δούμε από το 2021 θα εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο δοκιμής ταλαντούχων οδηγών που προέρχονται από την Junior ομάδα της ή αν η αλλαγή καθεστώτος θα επιτρέψει και τη στρατολόγηση οδηγών εκτός… «οικογένειας» Red Bull.

Πάντως για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 που αρχίζει στις 15 Μαρτίου από την Αυστραλία, ο επικεφαλής της ομάδας Franz Tost, όρισε ο στόχο της AT01 την κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας
Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16
Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)