Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Montezemolo: Είναι βέβαιο πως ο Alonso θα φύγει από τη Ferrari

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Montezemolo: Είναι βέβαιο πως ο Alonso θα φύγει από τη Ferrari

FORMULA 1

Montezemolo: Είναι βέβαιο πως ο Alonso θα φύγει από τη Ferrari

FORMULA 1

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας είπε επίσημα αυτό που συζητιέται εδώ και βδομάδες στα πάντοκ, ότι οι σχέσεις του Alonso με την ιταλική ομάδα είναι στο ναδίρ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Montezemolo που από την προηγούμενη Δευτέρα 13/10 έφυγε επίσημα από τη Ferrari εκχωρώντας το δικαίωμα υπογραφής στο Sergio Marchionne, μίλησε στη RAI και αναφερόμενος στον Alonso αποκάλυψε: «Ο Alonso φεύγει για δυο λόγους: Πρώτον θέλει ν’ αλλάξει περιβάλλον και δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι διαφορετικό που θα ανανεώσει τα κίνητρά του. Δεύτερον βρίσκεται σε μια ηλικία που δεν έχει πολλά περιθώρια αναμονής για να επιστρέψει στις νίκες. Έχει υποφέρει τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της απουσίας του από το μεσαίο σκαλί του βάθρου. Οι οδηγοί αγώνων είναι λογικό ν’ αναζητούν μια αλλαγή. Η περίπτωση του Schumacher που έμεινε τόσα χρόνια στη Ferrari είναι μοναδική. Τα τελευταία 15 χρόνια η Ferrari είχε μεγαλύτερη επιτυχία απ’ όλες τις ομάδες. Τα τελευταία 6 χρόνια όμως δεν πήραμε τίτλο, τον χάσαμε μάλιστα 2 φορές στον τελευταίο αγώνα. Φέτος η χρονιά μας είναι απογοητευτική αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τη Ferrari, ο Montezemolo δεν έκρυψε την πικρία του: «Προφανώς θα προτιμούσα να γίνει διαφορετικά. Έτσι είναι όμως η ζωή, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια διαφορετική φάση».

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι που θα πάει ο Alonso. Η μόνη λογική επιλογή για το 2015 είναι η McLaren μένει όμως να φανεί τι έχει στο μυαλό του ο Ισπανός και κυρίως τι έχει ο Ron Dennis…