Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

To μονοθέσιο… φρένο και το Μεξικό!

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To μονοθέσιο… φρένο και το Μεξικό!

FORMULA 1

To μονοθέσιο… φρένο και το Μεξικό!

FORMULA 1

Σας μπέρδεψε μήπως ο τίτλος; Θα τον εξηγήσουμε άμεσα. Αποτελεί το ρεζουμέ των δηλώσεων του τεχνικού διευθυντή της Williams, Pat Symonds, όταν ο έμπειρος Βρετανός αναφέρθηκε στην οδήγηση του Fernando Alonso στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο Ισπανός της McLaren, είχε μία επαφή με τον οδηγό της Williams, Felipe Massa, από την οποία χαμένος βγήκε ο Βραζιλιάνος. Μάχονταν για την έκτη θέση όταν πέντε γύρους πριν το φινάλε, ο Alonso προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική της 16ης στροφής. Μία κίνηση φιλόδοξη, που είχε ως συνέπεια την επαφή που με τη σειρά της, προκάλεσε κλαταρισμένο ελαστικό στην FW38.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε τελικά πέμπτος ενώ ο πρώην teammate του, περιορίστηκε στην έβδομη θέση. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τη μεταξύ τους κόντρα αλλά έκριναν πως ήταν απλά αγωνιστικό συμβάν.

Ιδιαίτερα καυστικός ο Pat Symonds

Ιδιαίτερα καυστικός ο Pat Symonds

Advertisement
Advertisement

Ο Symonds είχε αντίθετη άποψη και την εξέφρασε στο motorsport.com με γλαφυρό τρόπο: «Έκριναν πως ήταν αγωνιστικό συμβάν αλλά εξέτασαν μόνο τη στιγμή εκείνη και όχι τις συνέπειές της. Θα έπρεπε και αυτές να λαμβάνονται υπόψη. Νομίζω πως ο Alonso φρέναρε πολύ αργά. Παρότι χτύπησε τον Felipe, βρέθηκε και πάλι εκτός πίστας. Παρότι χρησιμοποίησε τον Felipe σαν φρένο, πάλι δεν κατάφερε να μείνει εντός αγωνιστικής διαδρομής. Αργότερα έκανε το ίδιο και η μοναδική διαφορά ήταν πως ο Sainz έκανε στην άκρη. Όμως και πάλι ο Alonso δεν κατάφερε να κρατηθεί εντός της αγωνιστικής διαδρομής. Νόμιζα πως πήγαινε στο Μεξικό»!