Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Mercedes «κλέβει» τεχνικούς από τη Red Bull

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes «κλέβει» τεχνικούς από τη Red Bull

FORMULA 1

H Mercedes «κλέβει» τεχνικούς από τη Red Bull

FORMULA 1

Δύο σημαντικές προσθήκες στην τεχνική της ομάδα πραγματοποίησε η Mercedes AMG Petronas. Αμφότερες από το δυναμικό της πρωταθλήτριας Red Bull Racing ή αν προτιμάτε, από τη Red Bull Technology, το παρακλάδι της αυστριακής εταιρείας, που ασχολείται με τη τεχνολογική υποστήριξη της RBR.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η σημαντικότερη είναι αυτή του Mark Ellis που από τον Ιούνιο του 2014 θα είναι διευθυντής απόδοσης στην ομάδα με έδρα το Μπράκλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Βρετανός στρατολογήθηκε από τα ασημί βέλη μαζί με τον Giles Wood, που επίσης από το καλοκαίρι, θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής μηχανολόγου προσομοίωσης και εξέλιξης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Mercedes, πρόκειται για δύο ρόλους που δεν υπήρχαν έως τώρα στη δομή της και «θα ενισχύσουν περαιτέρω τον οργανισμό μας από τεχνικής πλευράς, ειδικά στους τομείς της προσομοίωσης και της απόδοσης του μονοθεσίου».

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά σε μία χρονιά που ο Ross Brawn αποχωρεί από την ηγεσία της ομάδας, με τους Toto Wolff και Pady Lowe να μοιράζονται τα καθήκοντά του, εστιαζόμενοι στο αγωνιστικό και το τεχνικό κομμάτι αντίστοιχα.

Το οδηγικό δίδυμο της Mercedes AMG για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2014 παραμένει αναλλοίωτο, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Η γερμανική ομάδα έκλεισε τη σεζόν του 2013 στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Στόχος της Mercedes για την επόμενη χρονιά, είναι φυσικά η κατάκτηση του τίτλου.