Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μένει ο Wolff στη Mercedes-AMG F1, στα 3 οι μετοχές της ομάδας!

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μένει ο Wolff στη Mercedes-AMG F1, στα 3 οι μετοχές της ομάδας!

FORMULA 1

Μένει ο Wolff στη Mercedes-AMG F1, στα 3 οι μετοχές της ομάδας!

FORMULA 1

Νέα εποχή για τη Mercedes-AMG Petronas F1 Team, με την INEOS να αγοράζει το 33.3% των μετοχών της ομάδας, οι οποίες είναι πλέον χωρισμένες σε τρία ισόποσα μέρη.

Advertisement
Advertisement

ς Η Daimler μειώνει το ποσοστό ιδιοκτησίας τηαπό το 60% στο 33.3% ενώ εκείνο του Toto Wolff ανεβαίνει επίσης στο 33.3%, με τον Αυστριακό να παραμένει στο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας για τρία ακόμα χρόνια!

Μία συμφωνία που φημολογούνταν εδώ και καιρό αλλά μόνο τώρα αποκαλύφθηκε η ακριβής… μοιρασιά αλλά και ο ρόλος του Wolff που φερόταν κοντά στην έξοδο. Η ώρα της διαδοχής, θα πρέπει να περιμένει…

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε αυτό το νέο κεφάλαιο για την Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Αυτή η ομάδα είναι σαν οικογένεια για μένα. Έχουμε περάσει τόσο καλά και κακά μαζί, που δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω σε αυτό το σπορ με μία καλύτερη ομάδα ανθρώπων. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσουμε μαζί», είπε μεταξύ άλλων ο Αυστριακός.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή, όλα δείχνουν πως θα οδηγήσει και σε τελική συμφωνία με τον Lewis Hamilton, σε ότι αφορά στην υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Όσο για την INEOS, είναι μία εταιρεία με ηγετικό ρόλο παγκοσμίως στον τομέα της παραγωγής χημικών, με τζίρο που αγγίζει τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Από πέρυσι είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα και επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εμπλακεί ακόμα περισσότερο.

Advertisement

Ο Πρόεδρός της, Sir Jim Ratcliffe, είπε σχετικά: «Οι μεγάλες προκλήσεις αποτελούν πυρήνα της νοοτροπίας μας στην INEOS και η συμμετοχή μας σε διαφόρων ειδών αθλήματα, δείχνει πως στοχεύουμε πάντα για το καλύτερο. Όταν μπήκαμε στη Formula 1, νωρίτερα αυτή τη χρονιά, επιλέξαμε να το κάνουμε μία ομάδα που είχε θέσει νέα σημεία αναφοράς, τη Mercedes. Από τότε, βρισκόμαστε σε συζητήσεις σχετικά με το πως μπορούμε να αυξήσουμε την εμπλοκή μας. Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να επενδύσουμε σε μία ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της αλλά έχει ακόμα άφθονες δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον».

bottas-abudhabi20-c1000x600

Advertisement

Τα παραπάνω διατηρούν τη Mercedes στη Formula 1, με ένα μοντέλο βιώσιμο που εναρμονίζεται με την επιθυμία της Daimler να μειωθεί το δικό της budget σε ότι αφορά στη λειτουργία της ομάδας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG αλλά και της Mercedes-Benz AG, Ola Källenius, είπε: «Το γεγονός πως καταφέρουμε να προσελκύσουμε επενδυτές τέτοιου κύρους, που διέκριναν τις δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης της ομάδας, είναι ένα σημάδι της ισχύος του οργανισμού με έδρα στο Μπράκλει. Διατηρούμε τη δέσμευσή μας στη Formula 1 και η νέα δομή, σε συνδυασμό με τα επερχόμενα όρια στους προϋπολογισμούς, ισχυροποιούν τη θέση μας στοχεύοντας περαιτέρω επιτυχίες. Με το πρόγραμμα να είναι πλέον ακόμα πιο εναρμονισμένο με το τμήμα απόδοσης της Mercedes-AMG και τη ηγετική παρουσία του Toto να παραμένει τα επόμενα χρόνια, το μέλλον της Mercedes-Benz στην F1 είναι λαμπρό».

turkey20-driver-champs-celebs-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!