Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Χρειαζόμασταν… κλωτσιά στον πισινό!

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Χρειαζόμασταν… κλωτσιά στον πισινό!

FORMULA 1

McLaren: Χρειαζόμασταν… κλωτσιά στον πισινό!

FORMULA 1

Απίστευτα ειλικρινής παρουσιάστηκε συνέντευξη του ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh. Ο Βρετανός μίλησε για τη πολύ κακή χρονιά της ομάδας του και τις αλλαγές που έφερε αυτή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

H McLaren ολοκλήρωσε τη σεζόν με καλύτερο τερματισμό σε αγώνα, τη τέταρτη θέση που κατέλαβε ο Jenson Button στο τελευταίο Grand Prix του 2013, στη Βραζιλία. Έμεινε δηλαδή χωρίς ούτε ένα βάθρο όλη τη χρονιά, πράγμα που είχε να συμβεί από το μακρινό 1980!

«Η αποτυχία είναι επίπονη αλλά μερικές φορές, χρειάζεσαι μία κλωτσιά στον πισινό. Τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είμαι όμως αισιόδοξος άνθρωπος και θα πω ότι μας οδήγησε σε αποφάσεις που θα ήταν δύσκολο να παίρναμε μέχρι τον περασμένο Χειμώνα, διότι μέχρι να πάμε στην Αυστραλία για τον πρώτο αγώνα του 2013, νομίζαμε πως ήμασταν το ίδιο ανταγωνιστικοί με τους αντιπάλους μας. Είναι πιο εύκολο να έρθουν αλλαγές σε τέτοιες περιόδους και μερικές φορές, οι αλλαγές είναι απαραίτητες», είπε ο Whitmarsh στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τις αλλαγές; Ο Sergio Perez αποτελεί παρελθόν και τη θέση του έχει πάρει ο ανερχόμενος Kevin Magnussen, ένας οδηγός που όπως και ο Lewis Hamilton παλαιότερα, έχει αναπτυχθεί υπό την ομπρέλα της McLaren.

Παράλληλα υπάρχουν αλλαγές και στο τεχνικό κομμάτι, με το δεξί χέρι του Adrian Newey στη Red Bull Racing, τον κυπριακής καταγωγής Peter Prodromou, να επιστρέφει μετά από χρόνια στη McLaren. Ωστόσο, θα μπορεί να εργαστεί στο MTC από το 2015, τη χρονιά που η βρετανική ομάδα αναβιώνει τη συνεργασία της με τη Honda για τη παροχή κινητήρων.