Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στα χνάρια του Hamilton o Μagnussen;

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα χνάρια του Hamilton o Μagnussen;

FORMULA 1

Στα χνάρια του Hamilton o Μagnussen;

FORMULA 1

Ο Kevin Magnussen θα αγωνίζεται με τα χρώματα της McLaren το 2014 στο ντεμπούτο του στη F1. Θα ήταν ίσως αμετροεπές από την πλευρά του 21χρονου να ονειρεύεται μια πρώτη χρονιά ανάλογη αυτή που είχε στο ντεμπούτο του το 2007 ο Lewis Hamilton. Ή μήπως όχι;

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

O νεαρός Δανός είναι γιός του παλιού οδηγού της F1, Jan Magnussen. Ο νεαρός Δανός πήρε τον τίτλο στη Formula Renault 3.5 και είναι μαζί με τον Daniil Kvyat οι δυο επιβεβαιωμένοι rookies για το 2014.

Στο ντεμπούτο του στη F1, ο Lewis Hamilton το 2007 είχε στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και στην άλλη πλευρά του γκαράζ έναν άκρως ανταγωνιστικό πιλότο, το Fernandi Alonso. Κατάφερε να πετύχει 4 νίκες, 6 pole και να τερματίσει 2ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε τελικά την επόμενη χρονιά. Ο Magnussen μιλώντας σχετικά τόνισε: «Η ομάδα έχει αναδείξει πριν λίγα χρόνια από την ίδια κατάσταση το Hamilton. Το ότι ο Lewis έκανε τόσο πετυχημένο ντεμπούτο δεν αυξάνει την πίεση σε μένα αντίθετα δείχνει ότι μπορεί ένας πρωτάρης να είναι τόσο πετυχημένος και αυτό με ενθαρρύνει».

Advertisement
Advertisement

Ο 21χρονος ταλαντούχος Δανός θεωρεί πως λειτουργεί υπέρ του το πακέτο των αλλαγών που θα γίνουν στη F1 το 2014: «Θα είναι μια νέα πρόκληση γι’ όλους όχι μόνο για μένα. Όλοι θα χρειαστεί να μάθουν τη  συμπεριφορά των καινούργιων μονοθεσίων και έτσι είναι καλή η χρονιά για να μπεις στη F1. H έλλειψη εμπειρίας από την πλευρά μου δε θα είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα ενώ δεν αλλάζει το γεγονός ότι απαιτείται πολύ και σκληρή δουλειά καθώς έχω να μάθω πολλά».

Όσον αφορά τον Jenson Button, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2009 και teammate του  ο Magnussen λέει: «Είναι πλεονέκτημα για μένα ότι θα δουλέψω μαζί του. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ο πιο έμπειρος πιλότος στη F1, θα μάθω απ’ αυτόν. Θα στέκομαι δίπλα του στις ενημερώσεις της ομάδας και θα τον ακούω“.