Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανακοίνωσε τον Chilton η Marussia

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανακοίνωσε τον Chilton η Marussia

FORMULA 1

Ανακοίνωσε τον Chilton η Marussia

FORMULA 1

Μπορεί η ανακοίνωση των επίσημων συμμετοχών για το πρωτάθλημα του 2014 να της χάλασε την… έκπληξη, όμως η Marussia επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα τη παραμονή του Max Chilton και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στη Marussia για δεύτερη σεζόν. Η σταθερότητα είναι σημαντική, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα ως οδηγό. Μαθαίνεις πολλά στην πρώτη σου σεζόν όμως μόνο από τη δεύτερη μπορείς να αξιοποιήσεις πραγματικά τις εμπειρίες σου και να αναδείξεις τις πραγματικές σου δυνατότητες. Αυτό συνέβαινε πάντα σε μένα και στις μικρότερες κατηγορίες, ελπίζω λοιπόν να συμβεί κάτι παρόμοιο και στη δεύτερη σεζόν συμμετοχής μου στη Formula 1», σχολίασε ο 22χρονος.

Ο Βρετανός οδηγός έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του στο μαγικό κόσμο της Formula 1 και έγινε ο πρώτος rookie που κατάφερε να τερματίσει και στους 19 αγώνες της σεζόν. Καλύτερος τερματισμός του ήταν η 14η θέση στο Μονακό. Βέβαια ηττήθηκε κατά κράτος από τον Γάλλο Jules Bianchi που θα είναι και το 2014 teammate του.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται άλλωστε για μία από τις περιπτώσεις όπου η οικονομική «υποστήριξη» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της Marussia που για πρώτη φορά θα έχει το ίδιο οδηγικό δίδυμο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

«Δεδομένων των αλλαγών στους κανονισμούς, η σταθερότητα ήταν σημαντική. Ο Max έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο πέρυσι. Πρέπει να είναι υπερήφανος για τη πρόοδο που σημείωσε μέσα στο 2013. Έχοντας πλέον οριστικοποιήσει το οδηγικό μας δίδυμο, μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στο να φέρουμε τη Marussia ένα σκαλί πιο πάνω. Έχοντας πετύχει τη δέκατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ονειρευόμαστε ένα ακόμα καλύτερο 2014», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της ομάδας, John Booth.