Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Marchionne: Θέλουν κλωτσιές στη Ferrari!

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marchionne: Θέλουν κλωτσιές στη Ferrari!

FORMULA 1

Marchionne: Θέλουν κλωτσιές στη Ferrari!

FORMULA 1

Ο νέος πρόεδρος της Ιταλικής φίρμας προέτρεψε το Marco Mattiacci να κλωτσήσει στα μαλακά μόρια της έδρας τους, τα στελέχη της Ferrari F1 για να επιστρέψει η Ιταλική ομάδα στην κορυφή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Luca di Montezemolo παρέδωσε μετά από 23 χρόνια τα ηνία της Ferrari την προηγούμενη Δευτέρα. Το πρώτο δείγμα γραφής του ceo του γκρουπ Fiat – Chrysler, Sergio Marchionne σε δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπου ήταν: «Θα γίνει ότι απαιτείται. Πρέπει να ρισκάρουμε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Όπως μου θυμίζουν συνέχεια οι αγώνες δεν είναι επιστημονική έρευνα, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση. Πήγα στη Μόντσα και τα πρώτα έξι μονοθέσιο δεν είχαν κινητήρα Ferrari, μου ανέβηκε η πίεση. Προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή πέρα από τις αλλαγές στο τμήμα παραγωγής είναι να καταστήσω ξανά τη Ferrari επιτυχημένη στη F1. Η Ferrari αν δεν κερδίζει στην πίστα δεν είναι Ferrari. Μπορώ να δεχτώ περιόδους κακοτυχίας αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της δομής της ομάδας».

Φέτος η Ferrari άλλαξε αγωνιστικό διευθυντή, τη θέση του Domenicali πήρε ο Mattiacci. Επιπλέον τον Αύγουστο απομακρύνθηκε από τη θέση του ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων, Luca Marmorini και ο ρόλος του καλύφθηκε εσωτερικά από τον Mattia Binotto. Φεύγοντας ο Marmorini αποκάλυψε πως είχε μιλήσει μόνο δυο φορές τυπικά με το Mattiacci από τότε που ανέλαβε, ενώ τόνισε πως ο ίδιος έκανε ότι του ζητήθηκε: «Έφτιαξα μικρή μονάδα ισχύος, αυτό μου ζήτησαν και έλεγαν πως η όποια υστέρηση θα καλυφθεί από την υπεροχή σε αεροδυναμική απόδοση».

Advertisement
Advertisement

Τέλος μετά το Ιταλικό GP απομακρύνθηκε από τη θέση του και ο πρόεδρος της ομάδας Luca di Montezemolo σε μια προσπάθεια να ταραχτούν τα λιμνάζοντα ύδατα. Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου αγωνιστικού διευθυντή Marco Mattiacci είναι η διάρρηξη των σχέσεων με τον Alonso που πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα φύγει από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς. Για τη Ferrari εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα οδηγούν το 2015 οι Vettel-Raikkonen.