Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει GP στη Βενεζουέλα ο Maldonado

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει GP στη Βενεζουέλα ο Maldonado

FORMULA 1

Θέλει GP στη Βενεζουέλα ο Maldonado

FORMULA 1

Ενώ υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις σχετικά με το καλεντάρι του πρωταθλήματος Formula 1 του 2014, ο Πάστορ Μαλντονάντο κοιτάζει ακόμα πιο μπροστά. Ονειρεύεται αγώνα στη πατρίδα του τα επόμενα χρόνια! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πριν μερικές ημέρες διέρρευσε το προτεινόμενο καλεντάρι της επόμενης σεζόν, που περιελάμβανε 21 Grand Prix, ανάμεσα τους και αγώνας στο Μεξικό. Αν και η επισημοποίηση του προγράμματος απαιτεί την έγκριση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού που συνεδριάζει στα τέλη του μήνα στη Κροατία, η επιστροφή της χώρας της κεντρικής Αμερικής, φαντάζει σχεδόν σίγουρη.

Άλλωστε πριν από μερικές ημέρες, ο τεχνικός έφορος της FIA, Τσάρλι Ουάτινγκ καθώς και μέλη του γραφείου του αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε, επισκέφτηκαν το «Οτοντρόμο Ερμάνος Ροδρίγκες» για να κάνουν επιθεώρηση ενόψει της απαιτούμενης αναβάθμισης του ώστε να φιλοξενήσει μετά από 22 χρόνια και πάλι τη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αν λοιπόν όλα κυλήσουν βάσει προγράμματος, γίνει ο αγώνας στο Μεξικό και αποδειχθεί επιτυχημένος, ο Μαλντονάντο πιστεύει πως επόμενη στη λίστα ίσως είναι η Βενεζουέλα.

Advertisement
Advertisement

«Το Μεξικό αποτελεί σημαντική αγορά για το σπορ, υπάρχουν πολλοί λάτρεις της Formula 1 εκεί και θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος αγώνας. Είναι πολύ κοντά και στη δική μου πατρίδα, ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον έχουμε αγώνα και στη Βενεζουέλα. Όλα είναι πιθανά. Ας δούμε πως θα πάει το GP στο Μεξικό και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Έχουμε κάποια πλάνα σχετικά με τη δημιουργία πίστας αλλά ακόμα δεν είναι οριστικά», σχολίασε ο 28χρονος στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Ο Μαλντονάντο αγωνίζεται στη Formula 1 από το 2011, έχοντας σημαντική οικονομική υποστήριξη από τη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.