Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Lotus θα χάσει το τεστ της Χερέθ!

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lotus θα χάσει το τεστ της Χερέθ!

FORMULA 1

H Lotus θα χάσει το τεστ της Χερέθ!

FORMULA 1

Η βρετανική ομάδα δημοσιοποίησε μέσω του γραφείου Τύπου της, συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή Nick Chester ο οποίος αποκαλύπτει πως στα σχέδια της ομάδας δεν περιλαμβάνεται το πρώτο τεστ δοκιμών εξέλιξης στη Χερέθ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Βρετανός μηχανικός που βρίσκεται στους κόλπους της ομάδας από το 2000 αντικατέστησε τον James Allison στη θέση του τεχνικού διευθυντή όταν ο τελευταίος πήρε πέρυσι το καλοκαίρι μεταγραφή στη Ferrari.

Ποια είναι η πρόοδός σας στο μονοθέσιο του 2014;
Το πρόγραμμα αυτό είναι σε εξέλιξη 2 χρόνια τώρα και είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να το βλέπεις να μεγαλώνει. Τα δεδομένα δείχνουν καλά και η εξέλιξη είναι θετική. Όμως δεν έχουμε ιδέα τι κάνουν οι άλλες ομάδες και πόσο έχουν προοδεύσει. Οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς δημιουργούν αυτό το απροσδόκητο που είναι γοητευτικό για τους μηχανικούς μας και ελπίζουμε και για τους φιλάθλους.

Advertisement
Advertisement

Θα μεταφέρετε τεχνογνωσία από το περσινό μονοθέσιο;
Η Ε21 ήταν ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο ειδικά στο τέλος του πρωταθλήματος. Υπάρχουν αρκετοί τομείς που συνεχίζουν να έχουν αξία και μεταφέρονται από την Ε21 στη φετινή Ε22. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος εξέλιξης και συγχρονισμού που έχει αναπτύξει αυτή η ομάδα. Το μονοθέσιο πέρασε τα crash test και πήρε ομολογκασιόν. Τώρα είμαστε στη φάση της διαμόρφωσης των καθισμάτων για τους δυο οδηγούς το Grosjean και το Maldonado.

Πότε θα πατήσει πίστα η E22;
Θα κρατήσουμε τα χαρτιά μας κλειστά για λίγο μεγαλύτερο διάστημα απ’ ότι κάποιες άλλες ομάδες. Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να παραστούμε στο τεστ της Χερέθ στις 28/1. Το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουμε το μονοθέσιο μας πριν από το διπλό τεστ στο Μπαχρέιν και να βρεθούμε εκεί σε πιο αντιπροσωπευτικές συνθήκες δοκιμών.

Η πρακτική της απώλειας του πρώτου τεστ της σεζόν είναι ευρέως διαδεδομένη στις ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια την ακολούθησαν οι Red Bull και McLaren. Αναμένεται φέτος λόγω και των τόσο μεγάλων αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς και άλλες ομάδες ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα της Lotus. Το οξύμωρο είναι ότι μετά οι ομάδες διαμαρτύρονται για έλλειψη δοκιμών.