Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κρατούν μικρό καλάθι στη McLaren

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κρατούν μικρό καλάθι στη McLaren

FORMULA 1

Κρατούν μικρό καλάθι στη McLaren

FORMULA 1

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της McLaren ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018. Μία σεζόν στην οποία η ιστορική ομάδα γυρίζει σελίδα αφού διέκοψε πρόωρα και άκομψα τη συνεργασία με τη Honda και πλέον προμηθεύεται υβριδικές μηχανές από τη Renault.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Και μόνο αυτή η αλλαγή αρκούσε για να αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της McLaren, πράγμα που είναι σαφές αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του αγωνιστικού διευθυντή της, Eric Boullier.

«Νομίζω πως όλη η ομάδα νιώθει περήφανη για αυτό το μονοθέσιο. Τα τμήματα σχεδιασμού, μηχανολογίας και αεροδυναμικής, έχουν κάνει όλοι απίστευτη δουλειά στη δημιουργία αυτού του νέου μονοθεσίου, το οποίο ενσωματώνει νέα υβριδική μηχανή και μάλιστα όλα αυτά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν ακολουθήσαμε τον εύκολο δρόμο ή προσπαθήσαμε να φτάσουμε απροβλημάτιστα σε μία λύση. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το μονοθέσιο», είπε ο Γάλλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας MCL33.

Advertisement
Advertisement

Όμως όσο χαρούμενοι κι αν είναι για το αποτέλεσμα, τα τρία τελευταία και πολύ δύσκολα χρόνια, έχουν πείσει όλους στη βρετανική ομάδα πως δεν πρέπει να παρασύρονται.

«Παρά την ικανοποίησή μας, δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο να παρενοχλήσουμε την ηγεμονία στην κορυφή. Και πως στο μέσο της κατάταξης βρίσκονται πολλές έμπειρες ομάδες, με μεγάλα budget και πολλά να αποδείξουν. Είμαστε λοιπόν ταπεινοί ενόψει της πρόκλησης της νέας σεζόν αλλά νιώθουμε πως έχουμε προετοιμαστεί καλά, πως έχουμε ένα καλό πακέτο πάνω στο οποίο μπορούμε να ‘χτίσουμε’ στην πορεία της σεζόν και δύο εξαιρετικούς οδηγούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στους αγώνες», συμπλήρωσε ο Boullier αναφερόμενος στους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne.