Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Kovalainen στη θέση του Raikkonen!

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Kovalainen στη θέση του Raikkonen!

FORMULA 1

O Kovalainen στη θέση του Raikkonen!

FORMULA 1

Έναν Φινλανδό στη θέση ενός Φινλανδού επέλεξε η Lotus για τους δυο τελευταίους αγώνες της χρονιάς σε ΗΠΑ και Βραζιλία.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως γνωρίζετε ο Κίμι Ράικονεν εγχειρίζεται σήμερα στο Σάλσμπουργκ, λόγω χρόνιου προβλήματος στη μέση. Ο 34χρονος Φινλανδός πρωταθλητής αντιδρώντας στην ασυνέπεια της ομάδας όσον αφορά στις πληρωμές επέλεξε ίσως το πιο ακατάλληλο χρονικά σημείο για την ομάδα ώστε να εγχειριστεί.

Η Lotus βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 297 βαθμούς και διεκδικεί την 2η από τη Mercedes (334β.). Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ferrari με 323 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Ο Έκι Κοβαλάινεν που πέρυσι αγωνίζονταν για λογαριασμό της Caterham έχει εκκινήσει σε 109 GP και έχει σημειώσει μια νίκη για λογαριασμό της McLaren στο Ουγγρικό GP του 2008. Φέτος καθότι δεν μπορούσε να φέρει χρήματα από χορηγούς είχε περιοριστεί σε ρόλο δοκιμαστή στην Caterham.

Ο Κοβαλάινεν δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Lotus. Η βρετανική ομάδα απέτυχε να πείσει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να φύγει από τη Sauber για να τρέξει με τα χρώματά της. Θυμίζουμε πως ο Χούλκενμπεργκ είναι ο εκλεκτός των εν δυνάμει επενδυτών στην ομάδα της Lotus την Quantum η οποία πριν λίγες μέρες δήλωνε στο Άμπου Ντάμπι ότι ο Ράικονεν θα πληρωθεί και θ’ αγωνιστεί. Τα πράγματα έχουν πάρει όμως τελείως διαφορετική τροπή με το Ράικονεν να μένει απλήρωτος και το Χούλκενμπεργκ να λέει όχι στην πρόταση της ομάδας για δυο αγώνες.

Το GP των ΗΠΑ θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση και τον ΟΤΕ στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 17/11.