Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Kobayashi: Επέλεξε τους αγώνες απ’ τα λεφτά!

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kobayashi: Επέλεξε τους αγώνες απ’ τα λεφτά!

FORMULA 1

Kobayashi: Επέλεξε τους αγώνες απ’ τα λεφτά!

FORMULA 1

Ο 27χρονος Ιάπωνας πιλότος στο παρελθόν είχε δώσει απτά δείγματα του ταλέντου του με τα χρώματα της Toyota και της Sauber φτάνοντας μέχρι το βάθρο το 2012 στον αγώνα της πατρίδας του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πέρυσι έμεινε εκτός grid γιατί δεν μπόρεσε να βρει χορηγούς για να στηρίξουν την παρουσία του σε κάποια ομάδα. Η Ferrari του πρόσφερε ένα συμβόλαιο δοκιμαστή το οποίο περιελάμβανε και αγώνες στο World Endurance Championship ενώ συμμετείχε και σε επιδείξεις με F1.

Ο Kobayashi κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πιλότων της Caterham για το 2014 αποκάλυψε πως η Ferrari του πρόσφερε συμβόλαιο δοκιμαστή ξανά που εκτός από τους αγώνες στο πρωτάθλημα αντοχής περιελάμβανε και αυξημένες αρμοδιότητες στην ομάδα της F1, όπως και δουλειά στον προσομοιωτή στο Μαρανέλο.

Advertisement
Advertisement

Παρά την οικονομική εξασφάλιση μιας τέτοιας πρότασης ο Kobayashi έκανε τα πάντα για να βρεθεί ξανά στο grid: «Είμαι μόλις 27 ετών χρειάζομαι επιπλέον αγώνες στη F1. Γι’ αυτό επέλεξα να επιστρέψω. Η Ferrari μου πρόσφερε συμβόλαιο και ο Stefano Domenicali δε χάρηκε όταν το απέρριψα. Αλλά είναι η απόφασή μου να βρεθώ ξανά στο grid. Πήρα ένα ρίσκο για κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Η Caterham χρειάζεται θετική ενέργεια και πιστεύω πως μπορώ να συμβάλλω με την εμπειρία μου προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Kobayashi είχε ζητήσει στο τέλος του 2012 βοήθεια από τους οπαδούς του. Το ποσό που είχε μαζευτεί τότε (1 εκ.) το πρόσφερε τώρα στην Caterham: «Θα αγωνίζομαι χωρίς να αμείβομαι, αυτό είναι συνειδητή απόφαση. Θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά. Φαίνεται ότι το εκτίμησαν αυτό εδώ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα δε με νοιάζουν τα χρήματα, θέλω να είμαι πετυχημένος στη ζωή μου».

Διαβάστε για την ανακοίνωση του οδηγικού διδύμου της Caterham πατώντας εδώ.

Advertisement