Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κινδυνεύει το Σίλβερστοουν!

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινδυνεύει το Σίλβερστοουν!

FORMULA 1

Κινδυνεύει το Σίλβερστοουν!

FORMULA 1

Σε μία εποχή όπου η Liberty Media προσπαθεί να εκσυγχρονίσει την εικόνα του μαγικού κόσμου της Formula 1 και παρά τη δηλωμένη πρόθεσή της να μην αφαιρέσει το παραδοσιακό στοιχείο από αυτόν, ο αγώνας του Σίλβερστοουν έχει μπροστά του μία ακόμα ξεκάθαρη απειλή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Πέρυσι οι ιδιοκτήτες της πίστας ενεργοποίησαν έναν όρο που είχε συμφωνηθεί στο προηγούμενο συμβόλαιο που είχε γίνει με τον Bernie Ecclestone, που σήμαινε πως ο αγώνας του 2019 θα είναι ο τελευταίος στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας.

Κοινώς, θέλουν νέο συμβόλαιο με καλύτερους όρους όμως η Liberty δεν δείχνει να συγκινείται. Με τον αγώνα στους δρόμους του Ανόι στο Βιετνάμ να έχει ήδη επιβεβαιωθεί (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ) και τον αγώνα στους δρόμους του Μαϊάμι να είναι στα σκαριά, οι πιθανοί προορισμοί δεν λείπουν.

Advertisement
Advertisement

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – άλλωστε είναι σαφές πως δεν θα είχε νόημα να μην υπάρχει αγώνας στην Αγγλία όπου χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχουν και την έδρα τους οι περισσότερες ομάδες.

Δεν αποκλείεται όμως, αυτή η εξέλιξη να επαναφέρει δυναμικά το πλάνο διεξαγωγής ενός Grand Prix στους δρόμους του Λονδίνου! Σενάριο δύσκολο που όμως θα αποτελούσε ξεκάθαρα μία τεράστια εμπορική επιτυχία.

birdcagewalkonboard640

Advertisement

«Η Formula 1 έχει ιστορία 68 ετών και ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αρκετά σημαντικός», είπε ο Sean Bratches, εμπορικός υπεύθυνος της Liberty Media σε ότι αφορά στη Formula 1. «Στο Σίλβερστοουν έγινε το πρώτο Grand Prix! Όμως δεν γινόταν πάντα εκεί ο αγώνας αυτά τα 68 χρόνια, έγινε και στο Μπραντς Χατς αλλά και σε άλλες πίστες. Τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτό το σπορ, ακόμα και σε ότι αφορά στο που μπορούν να γίνουν αγώνες. Σίγουρα κάποιοι αγώνες έχουν ιδιαίτερη αξία και θέλουμε να διατηρήσουμε τους εκεί αγώνες, όμως είμαστε μία επιχείρηση. Έχουμε πολλούς μετόχους κι αυτοί θέλουν να πετύχουν συνδυασμό του τι είναι καλύτερο για το κοινό αλλά και για την επιχείρηση».

Το Σίλβερστον είναι σταθερά το σπίτι της Formula 1 στην Αγγλία από το 1987 ενώ το Μπραντς Χατς που αναφέρθηκε από τον Bratches αυτή τη στιγμή δεν πληροί τα κριτήρια για να φιλοξενήσει αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ούτε το Ντόνινγκτον Παρκ.

Advertisement

Άρα δεδομένης της τάσης της Liberty προς τα σιρκουί πόλης, το σενάριο ενός αγώνα στο κέντρο του Λονδίνου έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος.

londongp640