Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Grand Prix της F1 στο Βιετνάμ το 2020!

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Grand Prix της F1 στο Βιετνάμ το 2020!

FORMULA 1

Επίσημο: Grand Prix της F1 στο Βιετνάμ το 2020!

FORMULA 1

Μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα όμως η Formula 1 ανακοίνωσε ήδη τον πρώτο της αγώνα για το 2020 κι αυτός είναι το παρθενικό Grand Prix του Βιετνάμ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έχει κυκλοφορήσει ως σενάριο εδώ και περίπου ένα μήνα, είναι όμως επίσημο. Θα δούμε τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να μάχονται στο Ανόι, σε ένα σιρκουί που θα απλώνεται στους δρόμους της πόλης.

Δεδομένου πως το γαλλικό Grand Prix επέστρεψε στο καλεντάρι, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί τον πρώτο νέο προορισμό για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εποχή ιδιοκτησίας της Liberty Media.

Advertisement
Advertisement

H σχετική ανακοίνωση της Liberty ανέφερε: «Το Grand Prix του Βιετνάμ αντιπροσωπεύει την δέσμευση της Formula 1 στην ασιατική ήπειρο, όπου υπάρχουν ήδη καθιερωμένοι αγώνες σε Σιγκαπούρη, Κίνα και Ιαπωνία. Όμως παράλληλα αποτελεί κομμάτι του μακροπρόθεσμου πλάνου της Formula 1 να δυναμώσει την απήχηση του σπορ παγκοσμίως».

baku18-pirelli-race-a640

Αν θέλετε να το δούμε… γεωγραφικά, ο αγώνας στο Ανόι καλύπτει την απουσία ενός άλλου ασιατικού αγώνα, αυτού της Μαλαισίας.

Advertisement

Η αγωνιστική διαδρομή θα έχει μήκος 3,458 μίλια και θα αποτελείται ως επί το πλείστον από δημόσιους δρόμους. Θα υπάρξουν όμως και κάποια κομμάτια που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για το GP της F1, εκεί άλλωστε θα είναι τα pit και τα paddock.

Η συμφωνία είναι «πολυετής», χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει η διάρκεια του συμβολαίου ανάμεσα στη Liberty Media και το Promotor Vingroup που έχει αναλάβει το όλο project, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ ο αγώνας στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παραμένει στα μελλοντικά πλάνα ενώ το καλεντάρι του 2019 περιλαμβάνει 21 αγώνες.