FORMULA 1

Δοκίμασε το μονοθέσιο του GP3 ο Kimi!

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκίμασε το μονοθέσιο του GP3 ο Kimi!

FORMULA 1

Δοκίμασε το μονοθέσιο του GP3 ο Kimi!

FORMULA 1

Παρότι διανύουμε περίοδο διακοπών για τη Formula 1, ο οδηγός που είναι ευρέως γνωστός για τη επιθυμία να… μη δουλεύει, έπιασε τιμόνι! Ο λόγος για τον Κίμι Ράικονεν που έκανε δοκιμές στη Βαρκελώνη μονοθέσιο της κατηγορίας GP3! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός βρέθηκε στην Ισπανία και στη πίστα της Βαρκελώνης, όπου οδήγησε το μονοθέσιο της ομάδας Koiranen GP – πραγματοποιώντας μάλιστα 58 γύρους, απόσταση που ισοδυναμεί με σχεδόν ένα Grand Prix!

“Ήθελα να δοκιμάσω το μονοθέσιο GP3/13 γιατί ο φίλος μου Afa Heikkinen έχει μία ομάδα στο θεσμό και παρακολουθώ στενά την πρόοδο και τα αποτελέσματά τους από το ξεκίνημα της σεζόν. Ήμουν περίεργος σχετικά με τη συμπεριφορά του αλλά τελικά, ήταν ευχάριστο στην εκδήλωση. Υπήρχαν κάποια θέματα σχετικά με τις αντιδράσεις του αλλά έλυσα τα περισσότερα από αυτά. Είναι ένα καλό εργαλείο για νέους οδηγούς, ειδικά όταν πρέπει να μάθεις πράγματα όπως η διαχείριση ελαστικών”, σχολίασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Ράικονεν βρέθηκε το 2001 στη Formula 1 μεταπηδώντας απ’ ευθείας από τη Formula Renault – έχοντας μόλις 21 αγώνες μονοθεσίων στο ενεργητικό του.
[nggallery id=2908]
Το τεστ που έκανε τράβηξε τα βλέμματα στο θεσμό όπου τρέχουν και οι δικοί μας, Ευτύχιος Έλληνας και Άλεξ Φοντάνα. Εύλογα ο τεχνικός διευθυντής του GP3 Series, Ντιντιέ Περέν, ήταν πολύ χαρούμενος: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με τον Κίμι σήμερα. Η εμπειρία του και οι πληροφορίες που έδινε ήταν πολύτιμες και μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε το μονοθέσιο καλύτερο στον τομέα τον προσπεράσεων ενόψει της επόμενης σεζόν. Επιβεβαίωσε όλες τις υποθέσεις μας”.

Advertisement
Advertisement

Πρόωρο φινάλε λοιπόν στις διακοπές του Ράικονεν που τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στο Βέλγιο, ενόψει του Grand Prix του Spa που διεξάγεται στις 25 Αυγούστου.

Φωτογραφίες: GP3 Media Service