Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κερδίζει έδαφος το Grand Prix του Μαϊάμι!

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κερδίζει έδαφος το Grand Prix του Μαϊάμι!

FORMULA 1

Κερδίζει έδαφος το Grand Prix του Μαϊάμι!

FORMULA 1

Μπορεί να φάνταζε τελειωμένη υπόθεση αλλά αποδεικνύεται πως το Grand Prix του Μαϊάμι είναι… πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Advertisement
Advertisement

Η Liberty Media επιθυμεί διακαώς να εντάξει στο καλεντάρι της Formula 1 και δεύτερο αγώνα επί αμερικανικού εδάφους. Με την πόλη της Φλόριντα, να φαντάζει ως ο ιδανικός προορισμός. Κι ενώ φαινόταν πως το project είχε ναυαγήσει λόγω των αντιδράσεων των ντόπιων, ήρθε ξαφνικά μία θετική εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που ανοίγει το δρόμο για τη διεξαγωγή αγώνα στο Miami Gardens. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης Rodney Harris και το δημοτικό συμβούλιο, συνεδρίασαν για να αποφασίσουν σχετικά με τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί σχετικά με τη διεξαγωγή Grand Prix στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Προέκυψε «Μνημόνιο Κατανόησης», που καθορίζει τόσο στη Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, όσο και στον Stephen Ross, ιδιοκτήτη του Hard Rock Stadium γύρω από το οποίο θα απλώνεται η αγωνιστική διαδρομή, τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν το πράσινο φως.

Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένοι όροι. Όπως για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιηθούν δύο συγκεκριμένοι δρόμοι, η 199η Οδός και 27η Λεωφόρος. Υπάρχουν επίσης περιορισμοί στην ώρα δράση. Να μην έχουμε δράση πριν τις 2.30 τοπική ώρα σε ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία και να μην έχουμε δράση μετά τη δύση του ηλίου οποιαδήποτε ημέρα.

Advertisement

Το ψήφισμα κάνει επίσης λόγο για τοποθέτηση ηχομονωτικών φρακτών αλλά και τη δέσμευση ενός ποσού της τάξης των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα αφορά κοινοτικά προγράμματα παροχών τα οποία θα διαχειριστούν οι τοπικές αρχές. Τέλος, απαιτούνται εκπτώσεις στα εισιτήρια για του ντόπιους, παροχές στα τοπικά εστιατόρια και επένδυση στο πρόγραμμα F1 in Schools.

Μένει να δούμε αν τα παραπάνω θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, για τη διεξαγωγή ενός Grand Prix που βάσει της αρχικής συμφωνίας, αναμενόταν να λάβει χώρα για πρώτη φορά τον Μάιο του 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου αλλάζει το πρόγραμμα της F1

Αναβαθμίσεις στην Alpine ενόψει Ίμολα

Advertisement

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ricciardo στη McLaren (+video)