Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

FORMULA 1

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

FORMULA 1

Το επικείμενο Grand Prix του Μπαχρέιν θα είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της Formula 1 που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών!

Advertisement
Advertisement

Οι διοργανωτές του αγώνα στο «Στολίδι του Κόλπου» ανακοίνωσαν αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση, αντιδρώντας στη σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση με τον εξάπλωση του κορωνοϊού που έχει πλέον προσβάλει πάνω από 110.000 ανθρώπους, σκοτώνοντας πάνω από 3800.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Bahrain International Circuit ανέφερε:

«Μετά από διαβούλευση με τους διεθνείς εταίρους μας και τους φορείς υγείας του Βασιλείου, το Μπαχρέιν πήρε την απόφαση το φετινό Grand Prix να είναι μόνο για συμμετέχοντες.
Ως έθνος που φιλοξενεί αγώνα της
F1, η εξισορρόπηση της ευημερίας του κοινού και των συμμετεχόντων αποτελεί τεράστια ευθύνη. Δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του Covid-19 παγκοσμίως, η πραγματοποίηση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, ανοιχτού στο κοινό, που θα επέτρεπε χιλιάδες ταξιδιώτες να αλληλεπιδρούν σε κοντινή απόσταση με ντόπιους θεατές, κρίνεται πως δεν θα ήταν σωστή κίνηση αυτή τη στιγμή. Όμως για να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστεί υπερβολικά, ούτε το σπορ ούτε η παγκόσμια βάση υποστηρικτών του, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, μόνο ως τηλεοπτικό γεγονός.
Οι πρώιμες ενέργειες του Μπαχρέιν για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την απομόνωση περιπτώσεων ατόμων προσβεβλημένων από τον
Covid-19, έχουν έως τώρα αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένες.  Η προσέγγιση αυτή περιλάμβανε ταχείες και προορατικές ενέργειες, εντοπίζοντας αυτούς που επλήγησαν από τον ιό, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων σχετίζεται με όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα. Τα επιθετικά μέτρα αύξησαν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα αποφυγής της εξάπλωσης του ιού, κάτι που προφανώς θα ήταν αδύνατο να διατηρηθεί αν ο αγώνας προχωρούσε βάσει αρχικού σχεδιασμού.
Ξέρουμε πόσο απογοητευτικά θα είναι αυτά τα νέα για πολλούς, ειδικά όσους σχεδίαζαν να ταξιδέψουν για τον αγώνα που έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος της
F1. Ωστόσο η ασφάλεια πρέπει να παραμείνει η ύψιστη προτεραιότητάς μας».

Advertisement
Advertisement

Βέβαια τα παραπάνω αφορούν ένα βασίλειο, όπου το οικονομικό πλήγμα από την απουσία θεατών δεν είναι τόσο μεγάλο αφού τα εισιτήρια δεν αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη βιωσιμότητά του. Πράγμα που δεν ισχύει για άλλα Grand Prix.

Με τα σημερινά δεδομένα, η πρεμιέρα της Αυστραλίας που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου, θα διεξαχθεί κανονικά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το MotoGP Κατάρ, αναβλήθηκε της Ταϊλάνδης
Formula E: Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το ePrix της Κίνας
Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

Advertisement