Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Και ο Ecclestone θέλει Kubica στη Williams

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και ο Ecclestone θέλει Kubica στη Williams

FORMULA 1

Και ο Ecclestone θέλει Kubica στη Williams

FORMULA 1

Η πλειοψηφία του κοινού το θέλει, οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 (Liberty Media) το θέλουν, ακόμα και το παλιό αφεντικό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Bernie Ecclestone, το θέλει! Ε, το μόνο που μένει είναι η Williams να αφουγκραστεί τα θέλω… όλων και να εντάξει στο δυναμικό της τον Robert Kubica!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Πολωνός πραγματοποίησε ήδη δοκιμές με τη βρετανική ομάδα, οδηγώντας την FW36 στην πίστα του Σίλβερστοουν (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Και θα κάνει και νέες δοκιμές στο Χανγκαρόρινγκ. Όπως άλλωστε και ο τρίτος οδηγός της Williams, Paul di Resta, που μαζί με τον νυν επίσημο οδηγό Felipe Massa είναι ουσιαστικά οι τρεις διεκδικητές της θέσης του teammate του Lance Stroll για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

«Αν ήμουν ο Frank Williams, θα τον ήθελα σίγουρα. Εφόσον φύγει στο τέλος της σεζόν ο Felipe Massa, η έλευση του Robert θα ξυπνήσει πολλούς εκεί. Η ομάδα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε αλλά δεν ξέρω αν φταίνε οι οδηγοί ή η ομάδα γενικότερα. Κανείς δεν ξέρει. Θα ήταν λοιπόν να πάει εκεί ένας πολύ γρήγορος οδηγός ώστε να το μάθουμε», είπε ο Bernie Ecclestone στο motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά ενώ ο 32χρονος πλέον Πολωνός επιδιώξει τη μεγάλη επιστροφή, 6μιση χρόνια μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε στο Rally Ronde di Andora, όπου μπορεί να επιβίωσε αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του έφερε σημαντικούς περιορισμούς στην κινητικότητα του δεξιού του χεριού. Τους οποίους βάσει και των πρόσφατων δοκιμών του με τη Renault, φέρεται σε μεγάλο βαθμό να έχει ξεπεράσει.

ecclestone-dark640tall

Ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, είναι σίγουρος πως αυτό πλέον δεν αποτελεί εμπόδιο: «Αν ο Robert δεν είχε το ατύχημά του, νομίζω πως θα είχε έως τώρα ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Όμως μπορεί ακόμα να επιστρέψει και μάλιστα ισχυρότερος από πριν. Ψυχολογικά, θα είναι πιο επιθετικός απ’ ότι ήταν. Βλέπω μόνο καλά πράγματα για εκείνον ενόψει. Σε ότι αφορά στη σωματική κατάστασή του, πολλά-πολλά χρόνια πριν όταν είχα τη δική μου αγωνιστική ομάδα, είχαμε έναν οδηγό που τον έλεγαν Archie Scott-Brown. Ήταν πολύ γρήγορος, παρότι ήταν σε χειρότερη κατάσταση από τον Robert, πολύ χειρότερη. Κατάφερε όμως να είναι γρήγορος και επιτυχημένος. Δεν πιστεύω λοιπόν πως ο τραυματισμός μπορεί άλλο να τον σταματήσει. Και θα είναι ωραίο για τη Formula 1 να επιστρέψει», είπε ο 86χρονος.