Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές με τη Williams για Kubica

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές με τη Williams για Kubica

FORMULA 1

Δοκιμές με τη Williams για Kubica

FORMULA 1

Μπορεί η Renault να επέλεξε τον Carlos Sainz για teammate του Nico Hulkenberg στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 (αλλά και για το υπόλοιπο του 2017), όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Robert Kubica έχει χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής. Κάθε άλλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Πολωνός πραγματοποίησε δοκιμές με τη Williams στην πίστα του Σίλβερστοουν. Πέρασε μία ολόκληρη ημέρα με την FW36, δηλαδή το βρετανικό μονοθέσιο για τη σεζόν του 2014 (σ.σ. οι κανονισμοί απαγορεύουν δοκιμές με σύγχρονα μονοθέσια). Κι αυτό στο πλαίσιο αξιολόγησης του βαθμού ετοιμότητάς του, καθώς όπως ίσως θυμάστε έχει μείνει 6μιση χρόνια εκτός Formula 1, μετά από το σοβαρό τραυματισμό που είχε συμμετέχοντας στο Rally Ronde di Andora.

Με την κινητικότητα του δεξιού του χεριού περιορισμένη, λίγοι πίστευαν πως ο 32χρονος σήμερα θα είχε ελπίδες επιστροφής. Όμως ένα… χαριστικό τεστ με τη Renault, οδήγησε στη συμμετοχή του σε πραγματικό τεστ εξέλιξης τον περασμένο Αύγουστο στο Χανγκαρόρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Και παρότι τελικά οι Γάλλοι επέλεξαν τον ανερχόμενο Sainz, η Williams αναζητά την καλύτερη επιλογή για το ρόλο του teammate του Lance Stroll το 2018. Χωρίς να είναι δεδομένο πως θα αποχωρήσει ο Felipe Massa και με τον Pascal Wehrlein να θεωρείται αουτσάιντερ αλλά λόγω της σχέσης του με τη Mercedes που παρέχει τις υβριδικές μηχανές στην ομάδα του Sir Frank, να παραμένει υποψήφιος, τα φαβορί φέρονται να είναι δύο.

Hung17-test-kubica-h640

Ο Kubica που παρότι πηγές αναφέρουν πως είχε επιτυχημένο τεστ, δεν μάθαμε ούτε πόσους γύρους έκανε ούτε τους χρόνους αλλά και ο τρίτος οδηγός της Williams, Paul di Resta. Αμφότεροι θα οδηγήσουν την FW36 και την επόμενη εβδομάδα, στην Ουγγαρία.

Advertisement

Ποιος λέτε να είναι τελικά ο εκλεκτός;