Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κατρακύλησε η μετοχή της Formula 1

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατρακύλησε η μετοχή της Formula 1

FORMULA 1

Κατρακύλησε η μετοχή της Formula 1

FORMULA 1

Είναι δεδομένο πως το «χτύπημα» του κορωνοϊού Covid-19 είναι μεγάλο στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, κοιτώντας όμως τη μετοχή της Formula 1 καταλαβαίνεις το πόσο!

Advertisement
Advertisement

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, υποβάθμισε την προοπτική της F1 από «θετική» σε «αρνητική» και μία ματιά στη μετοχή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξηγεί το γιατί.

Ενώ στο ξεκίνημα της χρονιάς η αξία της μετοχής της F1 ήταν στα $44.02, μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, είναι πλέον στα $23.21. Πτώση εύλογη αν αναλογιστεί κανείς πως οι πρώτοι οκτώ αγώνες της σεζόν έχουν είτε αναβληθεί, είτε ακυρωθεί. Και έπεται και συνέχεια.

Ωστόσο υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, παρότι δεν αποκλείεται ακόμα και η ακύρωση όλης της σεζόν του 2020. Κι αυτό διότι όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η F1 έχει σημαντική ρευστότητα η οποία αγγίζει τα $900 εκατομμύρια, η οποία μπορεί να απορροφήσει μέρος της ζημιάς αν δεν δούμε δράση στις πίστες φέτος.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο Moody’s θεωρεί πως η F1 έχει τις βάσεις να ανακάμψει της κρίσης του κορωνοϊού αφού αποτελεί πολύ ισχυρό franchise και έχει πολύ μεγάλο κοινό παγκοσμίως.

Όλα αυτά ενώ η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα που επίσημα άρχισε τις υποχρεωτικές άδειες και τις μειώσεις μισθών λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Με άλλες ομάδες να αναμένεται να την ακολουθήσουν σύντομα…

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19
Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2020!
O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!