Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κατά των team orders o Lewis Hamilton

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατά των team orders o Lewis Hamilton

FORMULA 1

Κατά των team orders o Lewis Hamilton

FORMULA 1

Την άποψή του για το βασικό θέμα συζήτησης μετά τον αγώνα στη Σαγκάη, τις team orders, εξέφρασε ο Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Με τις Mercedes στο 1-2, η Scuderia Ferrari περιορίστηκε σε μάχη για τις θέσεις του βάθρου, καθορίζοντας πως εκεί θα βρισκόταν ο Sebastian Vettel, επιλέγοντας για τον Charles Leclerc στρατηγική που τον έριξε πέμπτο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά στο περιθώριο του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, ο Hamilton είπε: «Η φιλοσοφία μου ως οδηγός αγώνων, ήταν πάντα πως θέλω ίσες ευκαιρίες έναντι οποιουδήποτε τρέχω μαζί του, ώστε να μπορώ να δείξω τις ικανότητές μου. Στην F1 είναι συχνό σενάριο ένας πολυπρωταθλητής να απαιτεί καθεστώς Νο1, με αποτέλεσμα να εξελίσσεσαι σε Νο2 οδηγό, έχοντας υποστηρικτικό ρόλο. Παρότι είναι προνόμιο να είσαι στη Formula 1, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις βασικές σου αξίες. Στην καρδιά είσαι οδηγός αγώνων. Γι’ αυτό καταλαβαίνω πως νιώθει ο Charles. Διότι πιστεύει πως είναι ο καλύτερος ή έχει την προοπτική να γίνει ο καλύτερος. Και μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει πως το αστέρι σου λάμπει λίγο λιγότερο».

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο παγκόσμιος πρωταθλητής ρωτήθηκε αν θεωρεί πως η Ferrari θα πρέπει να συνεχίσει να επιβάλλει team orders υπέρ του Vettel.

«Δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να έχω άποψη. Δεν ξέρω πώς να διοικώ μία ομάδα. Και ότι κι αν κάνουν, δεν θα αλλάξει κάτι για μένα, θα μάχομαι και με τους δύο», είπε ο Βρετανός.