Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κανονικά το GP στο Αζερμπαϊτζάν

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανονικά το GP στο Αζερμπαϊτζάν

FORMULA 1

Κανονικά το GP στο Αζερμπαϊτζάν

FORMULA 1

Το Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο καλεντάρι της Formula 1 το 2016. Κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, αν λάβουμε υπόψη τα λόγια του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Bernie Ecclestone.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο 84χρονος μίλησε στο περιθώριο του Grand Prix του Μπαχρέιν, ενός αγώνα που είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο παρελθόν, για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα, είχε αναβληθεί το 2011. Όμως στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα πάντα με τον δαιμόνιο επιχειρηματία, δεν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.

«Έχουμε ελέγξει τα πάντα γύρω από τη συγκεκριμένη χώρα. Όλα είναι καλά εκεί και δεν υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο πολιτικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Δεν τίθεται θέμα απουσίας του συγκεκριμένου αγώνα από το καλεντάρι του 2016. Θα είναι άλλος ένας καλός αγώνας», είπε χαρακτηριστικά ο Ecclestone.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε από το 2014, έχει ήδη κάνει άνοιγμα προς τη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη, αφού το Σότσι φιλοξένησε το παρθενικό Grand Prix Ρωσίας. Μπορεί το Αζερμπαϊτζάν να μην ανήκει πια στην Ρωσία αλλά όλοι κατανοούν τη γεωπολιτική/οικονομική σημασία ενός αγώνα στο Μπακού.

Βέβαια όλα αυτά, εναντιώνονται στα θέλω του κοινού που βλέπει τις παραδοσιακές πίστες να εξαφανίζονται σιγά-σιγά, με πιο πρόσφατο «χτύπημα», τη ματαίωση του φετινού Grand Prix Γερμανίας.