Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Καμία επιπλέον ποινή από τη FIA στον Vettel

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καμία επιπλέον ποινή από τη FIA στον Vettel

FORMULA 1

Καμία επιπλέον ποινή από τη FIA στον Vettel

FORMULA 1

Τι κι αν η λογική λέει πως δεν ξεκινάς εξεταστική διαδικασία για ένα συμβάν που ολοκληρώθηκε και στο οποίο επιβλήθηκε ποινή, αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις την ποινή αυτή; Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποφάσισε πως το stop & go 10 δευτερολέπτων στα pit του σιρκουί του Μπακού, ήταν η κατάλληλη ποινή για το ατόπημα του Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Θυμίζουμε πως ο οδηγός της Ferrari, εκνευρισμένος από την επαφή που είχε με τον Lewis Hamilton όταν ο Βρετανός έκανε… παιχνίδια ορίζοντας το ρυθμό πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, έκανε εσκεμμένη κίνηση προς τα δεξιά χτυπώντας τη Mercedes. Ο Vettel πήγε στο Παρίσι συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, όπου λογοδότησε τόσο στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, όσο και στο πάνελ που αυτός είχε ορίσει. Δηλαδή τον αντιπρόεδρο, Graham Stoker, τον γενικό γραμματέα Peter Bayer, τον διευθυντής αγώνων Charlie Whiting και τον αναπληρωτή διευθυντή αγώνων, Laurent Mekies.

Για πρώτη φορά ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέλαβε την πλήρη ευθύνη του συμβάντος και αυτό οδήγησε τον Todt στην απόφαση να αρκεστεί σε μία αυστηρή προειδοποίηση.

Advertisement
Advertisement

«Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, αποφάσισε να κλείσει το θέμα. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του ατοπήματος και το όποιο αρνητικό αντίκτυπο είχε αυτό, ο πρόεδρος της FIA ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει επανάληψη τέτοιου είδους συμπεριφοράς, το θέμα θα πάει άμεσα στο Διεθνές Αγωνιστικό Δικαστήριο της FIA, για περαιτέρω εξέταση», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή.

jean-todt-FIA640

Πως δικαιολόγησε την απόφαση ο ίδιος ο Γάλλος; Ως εξής: «Σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού υπάρχει περιβάλλον γεμάτο εντάσεις. Ωστόσο, είναι καθήκον των κορυφαίων αθλητών, να αντιμετωπίζουν την πίεση με ηρεμία και να συμπεριφέρονται με τρόπο που εναρμονίζεται με τους κανονισμούς του σπορ και με τη φήμη που απολαμβάνουν μέσω αυτού».

Advertisement

Ο Vettel εξαιρέθηκε μέχρι το τέλος του έτους από τις καμπάνιες οδικής ασφάλειας της FIA, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα αφιερώσει προσωπικό χρόνο για σχετικά προγράμματα στο μέλλον. Παράλληλα, υποχρεώθηκε και σε δημόσια συγνώμη για τις πράξεις του.

Όλα αυτά, προφανώς φαντάζουν ως ένα ανέλπιστο δώρο γενεθλίων για τον Γερμανό που σήμερα κλείνει τα 30. Και θα πάει στην Αυστρία για το Grand Prix του Red Bull Ring, διατηρώντας το βαθμολογικό προβάδισμα των 14 πόντων έναντι του Hamilton.

Advertisement