Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Υπέρ των τρίτων μονοθεσίων η Mercedes

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπέρ των τρίτων μονοθεσίων η Mercedes

FORMULA 1

Υπέρ των τρίτων μονοθεσίων η Mercedes

FORMULA 1

Μέχρι πρότινος η ιδέα ύπαρξης τρίτου μονοθεσίου για κάθε ομάδα είχε ως υπέρμαχους μόνο τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Bernie Ecclestone, καθώς και τον πρώην πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo. Τώρα υπέρ αυτής της ιδέας τάσσεται και η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Βέβαια μόνο τυχαία δεν ήρθε αυτή η τοποθέτηση διά στόματος του επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff. Η Mercedes έχει αρνηθεί να δώσει μονάδες ισχύος στις ομάδες της Red Bull για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 και από την πλευρά της η αυστριακή εταιρεία που δεν έχει καταφέρει έως τώρα να συμφωνήσει ούτε με τη Ferrari, απειλεί με αποχώρηση.

Αν φύγουν οι RBR και STR, τότε το σπορ θα μείνει με μόνο οκτώ ομάδες άρα η λύση ύπαρξης τρίτου μονοθεσίου με νεαρούς οδηγούς πίσω από το τιμόνι, θα είναι μία λύση.

Advertisement
Advertisement

«Βρίσκω αυτή την ιδέα συναρπαστική. Ναι, θα προτιμούσα να έχουμε τη Red Bull στο σπορ και με τα τρίτα μονοθέσια να φτάσουμε σε ένα grid 27-28 μονοθεσίων. Θα ήταν συναρπαστικό και θα έδινε και την ευκαιρία σε νέους οδηγούς να λάμψουν. Ότι και να γίνει, δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια. Η F1 είναι μία πλατφόρμα προβολής και χρειάζεται παίκτες και ανταγωνισμό. Όμως προτεραιότητα κάθε ομάδας είναι η δική της απόδοση», είπε χαρακτηριστικά ο Wolff εξηγώντας και γιατί η εταιρεία του αρνήθηκε τη συνεργασία με τη Red Bull.

Μετά τα τόσα 1-2 των ασημί βελών, ο Wolff θέλει οι οδηγοί του να κάνουν... κατάληψη σε όλες τις θέσεις του βάθρου!

Μετά τα τόσα 1-2 των ασημί βελών, ο Wolff θέλει οι οδηγοί του να κάνουν… κατάληψη σε όλες τις θέσεις του βάθρου!