Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Είναι το καρτ πιο κουραστικό από τη σύγχρονη F1;

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι το καρτ πιο κουραστικό από τη σύγχρονη F1;

FORMULA 1

Είναι το καρτ πιο κουραστικό από τη σύγχρονη F1;

FORMULA 1

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1 δεν είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά σε ότι αφορά στην οδήγησή τους.

Advertisement
Advertisement

Παρότι σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως οι οδηγοί τη σημερινή εποχή είναι αθλητές υψηλού επιπέδου με εντατικά και προσεγμένα προγράμματα εκγύμνασης -καμία σχέση δηλαδή με το παρελθόν-, τα λόγια του Romain Grosjean έρχονται να γεννήσουν πολλές… συζητήσεις και διαφωνίες.

Τι έκανε λοιπόν ο Γάλλος οδηγός της Haas F1; Πήγε με μία παρέα φίλων και «έπαιξαν» οδηγώντας καρτ 125κεκ. Και όσα του έμειναν, σίγουρα δίνουν τροφή για σκέψη.

«Μετά από την οδήγηση εκεί, ήμουν πιο κουρασμένος απ’ ότι μετά την οδήγηση σε έναν αγώνα της Formula 1! Γιατί; Διότι εκεί πιέζεις όλη την ώρα, θα οδηγείς με προσοχή. Δεν διαχειρίζεσαι όλη την ώρα τα ελαστικά σου όπως κάνουμε στην F1. Στη Βαρκελώνη μοιάζει λες και οδηγούμε στο 40-50% των δυνατοτήτων του μονοθεσίου! Αν κάναμε μόνο γύρους κατατακτήριων, αν πιέζαμε πολύ σε κάθε γύρο, θα ήμασταν εξαντλημένοι στο τερματισμό. Κι αν έπρεπε να ανεφοδιαζόμαστε μέσα στον αγώνα, θα ήμασταν ακόμα πιο κουρασμένοι. Αν σηκώνεις το πόδι από το γκάζι για να κάνεις οικονομία σε καύσιμα και να προφυλάξεις τα ελαστικά σου, πόσο μπορεί να καταβάλλεται το κορμί σου, η αυτοσυγκέντρωσή σου», είπε ο Grosjean στο motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Όλα αν αυτά εν μέσω συζητήσεων σχετικά με το μέλλον της Formula 1, με τις τελικές αλλαγές ενόψει 2021 να μετατοπίζονται χρονικά στον προσεχή Οκτώβριο.