Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ιδού η νέα Renault F1, RS17

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η νέα Renault F1, RS17

FORMULA 1

Ιδού η νέα Renault F1, RS17

FORMULA 1

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο το νέο μονοθέσιο της εργοστασιακής ομάδας της Renault με κωδικό RS17 ήτοι Renault Sport μονοθέσιο 17ο στην ιστορία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Advertisement
Advertisement


Του Τάκη Πουρναράκη

Το μονοθέσιο είναι εναρμονισμένο με τους νέους κανονισμούς έχει φαρδύτερο αμάξωμα από πέρυσι και φέρει τα νέα φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli. Δυστυχώς για την ομάδα αλλά και την εμπορικότητα της F1, δεν υπάρχει μεγάλος χορηγός. Πέρα από τις εταιρείες του γκρουπ Nissan – Renault (Infiniti, Renault) υπάρχει η Castrol (όμιλος BP) και το Genii Capital που διατηρεί μετοχές. Μέσω αυτού εμπλέκεται και η Microsoft. Φεύγοντας από τα χρώματα των χορηγών και επικεντρώνοντας την προσοχή στις αεροδυναμικές γραμμές είναι εμφανής η λεπτομερής δουλειά που έχει γίνει.

21 2d2
Για τη Renault θα οδηγούν φέτος οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Τζόγιον Πάλμερ.
Σε ρόλο τρίτου οδηγού δοκιμαστή θα βρίσκεται ο Σεργκέι Σιρότκιν. Στην παρουσίαση βρέθηκε ο πρόεδρος της Renault Sport Racing, Ζερόμ Στρολ ο οποίος τόνισε: «Η R.S.17 είναι το πρώτο μονοθέσιο μετά την επιστροφή μας ως κατασκευαστές που σχεδίασαν και εξέλιξαν οι μηχανικοί της ομάδας σε Έστον και Βιρί,  είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Παράλληλα με τον ενθουσιασμό μας για την R.S.17, είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τη νέα μας συνεργασία με τον όμιλο BP και τις εταιρείες της, την BP και την Castrol. Για το 2017 οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να έχουμε μια σαφή βελτίωση όσον αφορά την απόδοση μας και τα αποτελέσματα. Η 5η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι ο στόχος μας».

Advertisement
Advertisement

21 2d1
Πέρυσι η ομάδα της Renault τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, παρουσιάζοντας μη ανταγωνιστική εικόνα. Ο Κύριλος Αμπίτεμπουλ διευθύνων σύμβουλος της Renault Sport Racing συμπλήρωσε: «Για το 2017 είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τη βελτίωση που θέλουμε. Η R.S.17 είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας στις δύο μας εγκαταστάσεις. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα σε όλα τα επίπεδα και είμαστε πολύ περήφανοι που οι Χούλκενμπεργκ και Σιρότκιν θα αποτελέσουν μαζί με τον Πάλμερ τους οδηγούς μας για το 2017. Είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα στην F1 και τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας στην πίστα. Στόχος μας είναι να παίρνουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα».

21 2d3
Η νέα Renault RS17 θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης την ερχόμενη Τρίτη
28/2     στη Βαρκελώνη και την πίστα του Μοντμελό.