Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι συζητήσεις Hulkenberg-Red Bull δεν προχώρησαν πολύ

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι συζητήσεις Hulkenberg-Red Bull δεν προχώρησαν πολύ

FORMULA 1

Οι συζητήσεις Hulkenberg-Red Bull δεν προχώρησαν πολύ

FORMULA 1

Μπορεί η κούρσα διεκδίκησης του ρόλου του Max Verstappen για το 2021 να φάνηκε ως κούρσα για δύο, όμως στην πραγματικότητα οι επαφές με τον Nico Hulkenberg δεν προχώρησαν τόσο πολύ.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μίλησε για την επιλογή του Sergio Perez για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021 (αντικαθιστώντας τον Alex Albon) αλλά και την προοπτική συνεργασίας με τον Γερμανό.

«Δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος που να εξετάσαμε τόσο σοβαρά την περίπτωση του. Είχαμε κάποιες συζητήσεις με τον Nico Hulkenberg. Όμως θα έλεγα πως τον τελευταίο μήνα, τα πράγματα επιταχύνθηκαν. Ο Nico είναι επίσης ένας ικανός οδηγός που θα έπρεπε να έχει θέση στη Formula 1. Αλλά ήμασταν τυχεροί που ο Perez δεν έχει επίσης θέση κι αυτό μας εξασφάλισε το χρόνο να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με τον Alex, προτού κληθούμε να πάρουμε μία απόφαση. Όμως ήταν αδύνατο να αγνοήσει κανείς τις φετινές εμφανίσεις του Sergio», είπε ο Horner μιλώντας στο βρετανικό Autosport.

Perez-RBR-Announcemenet1000x600

Advertisement
Advertisement

Όμως εκτός των διαθέσιμων μνηστήρων εκτός οργανισμού Red Bull, για να καταλήξει στον Μεξικανό οδηγό, η αυστριακή ομάδα χρειάστηκε να αλλάξει πλήρως στρατηγική αφού ήταν η πρώτη φορά από το 2007 που δεν θα έχει στη σύνθεσή της οδηγό από τη Junior Team!

«Δεν υπήρχε κατάλληλος υποψήφιος στο πρόγραμμα νέων οδηγών. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κοιτάξουμε εκτός αυτού, για πρώτη φορά από το 2007», παραδέχθηκε ο Horner.

Μετά την κατάκτηση τεσσάρων συνεχόμενων τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές την περίοδο 2020-2013, η Red Bull Racing ήταν δεύτερη το 2014, το 2016 και πέρυσι, τρίτη την περίοδο 2017-2019 και τέταρτη το 2015.

Advertisement

albon-hun20-rd3-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (video)

Advertisement

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!