Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η πόρτα της Ferrari είναι ανοιχτή για τον Schumacher!

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πόρτα της Ferrari είναι ανοιχτή για τον Schumacher!

FORMULA 1

Η πόρτα της Ferrari είναι ανοιχτή για τον Schumacher!

FORMULA 1

Η εντυπωσιακή πορεία του Mick Schumacher στην Ευρωπαϊκή Formula 3, δεν έχει τραβήξει μόνο το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και την προσοχή των ομάδων του μαγικού κόσμου της Formula 1. Ανάμεσά τους, είναι φυσικά και η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο γιος του άτυχου επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, έχει κάνει ρελάνς σε αυτό τον ανταγωνιστικό θεσμό και με πέντε νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες, είναι κοντά στην κατάκτηση του τίτλου (διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ).

Πολλοί μιλούν από τώρα για το πότε θα τον δούμε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το σίγουρο είναι πως ο συνδυασμός ταχύτητας, αποτελεσμάτων και αυτού του θρυλικού επιθέτου, θα μπορούσε να πείσει όλες τις ομάδες όταν ο 19χρονος είναι έτοιμος για αυτό το βήμα.

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσε να επιστρέψει το όνομα Schumacher στο Μαρανέλο; Στην ομάδα με την οποία ο Michael έστησε μία ολόκληρη αυτοκρατορία; Ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, δεν το αποκλείει.

«Τα πρόσφατα αποτελέσματά του είναι πολύ, πολύ καλά και του εύχομαι να έχει μία σπουδαία καριέρα. Όμως ας αφήσουμε το παιδί να το απολαύσει. Το λέω πάντα: οι νέοι οδηγοί πρέπει να είναι επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν και παράλληλα να το διασκεδάζουν. Και σιγά-σιγά θα μεγαλώνουν, θα ωριμάζουν και θα ανεβαίνουν σκαλιά αν το αξίζουν. Τότε θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Αλλά πως μπορεί κάποιος στο Μαρανέλο, να πει όχι σε ένα τέτοιο όνομα;», παραδέχθηκε ο Arrivabene.

Advertisement

Βέβαια κάπου εδώ, βάσει κι όσων λέει ο Ιταλός, πρέπει να σημειώσουμε κάτι. Δεν μιλάμε για το 2019, ο Schumacher Jr δεν μπορεί να κάνει ξαφνικά ένα τέτοιο άλμα και ο διευθυντής της Alfa Romeo Sauber, Fred Vasseur, εξηγεί το γιατί.

«Η διαφορά ανάμεσα στην F3 και την F1 είναι τεράστια. Και με τον περιορισμένο αριθμό ημερών δοκιμών που έχουμε το χειμώνα, είναι… δεν θέλω να πω αδύνατο αλλά σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Θα είχε περισσότερη λογική του χρόνου να τρέξει στη Formula 2 ή κάποιον άλλο θεσμό. Και παράλληλα, να συνδεθεί με μία ομάδα, ενδεχομένως να λάβει μέρος σε κάποιες ελεύθερες δοκιμές», είπε ο Γάλλος.

Advertisement

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να δούμε αν θα εξελιχθούν κάπως έτσι τα πράγματα για τον Mick Schumacher.

Mick-Schumacher-budapesttesting18-a640

 

Advertisement