Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η μέρα που «έφυγε» ο Ratzenberger (video)

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μέρα που «έφυγε» ο Ratzenberger (video)

FORMULA 1

Η μέρα που «έφυγε» ο Ratzenberger (video)

FORMULA 1

Μπορεί κάθε πρωτομαγιά όλοι να καταριούνται όσα συνέβησαν το 1994 στην καταραμένη Ίμολα, όπου έχασε την ζωή του ο σπουδαίος Ayrton Senna, όμως δεν ήταν η μοναδική απώλεια εκείνου του Σαββατοκύριακου στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Είκοσι-τέσσερις ώρες νωρίτερα, την ίδια τραγική μοίρα είχε και ο Αυστριακός . Γεννημένος στις 4 Ιουλίου του 1960 στο Σάλτσμπουργκ, έκανε εκείνη τη σεζόν το ντεμπούτο του στη Formula 1, παρά τα 33 του χρόνια.

Αγωνιζόταν με την ομάδα της Simtek, με μοναδικό τερματισμό στο GP Ειρηνικού, όπου είχε καταλάβει την ενδέκατη θέση. Στην Ίμολα διεκδικούσε την παρουσία του στο grid όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή που έφερε το όνομα του επίσημης αδικοχαμένου, Gilles Villeneuve.

Advertisement
Advertisement

Μέρος της εμπρός αεροτομής κατέρρευσε στο τέλος της ευθείας με αποτέλεσμα η Simtek να συνεχίσει ευθεία προς τον τσιμεντένιο τοίχο (σ.σ. ναι, υπήρχαν τέτοιοι τότε). Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή καθώς ο Ratzenberger έπεσε πάνω του με ταχύτητα 314.9 χιλιομέτρων την ώρα!

Ο Αυστριακός έχασε τη ζωή του ακαριαία. Μαζί με τον Senna την επόμενη ημέρα, ήταν οι τελευταίες απώλειες που είχαμε στη Formula 1 μέχρι το δυστύχημα του Jules Bianchi.