Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι υπέρμαχοι του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι υπέρμαχοι του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

FORMULA 1

Οι υπέρμαχοι του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

FORMULA 1

Η Σαουδική Αραβία έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα προς το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αντιλαμβανόμενη πως αποτελεί ιδανικό «παράθυρο» προς τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη Formula E και το Ράλι Ντακάρ, η Αραβική χώρα που πρόσφατα άνοιξε τα σύνορά της για τουρισμό, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και Grand Prix της Formula 1 το 2023. Παρότι πολλοί ανά τον κόσμο εκφράζουν τις αντιθέσεις τους λόγω των «ιδιαιτεροτήτων» της συγκεκριμένης χώρας, υπάρχουν και αρκετοί υποστηρικτές της ιδέας.

Ανάμεσά τους είναι ο πρώην οδηγός της Formula 1, Alex Wurz, που έχει αναλάβει το σχεδιασμό της αγωνιστικής διαδρομής στην Κιντίγια αλλά και οι Nico Hulkenberg, Damon Hill, David Coulthard και Romain Grosjean που ήταν παρόντες σε εκδήλωση σχετικά με την υποψηφιότητα της Σαουδικής Αραβίας για τη φιλοξενία Grand Prix.

Ο Grosjean μίλησε για το όλο εγχείρημα στο Motorsport.com: «Ελπίζω να γίνει αυτός ο αγώνας. Η πίστα που σχεδίασε ο Alex είναι τέλεια. Ξέρει τι αρέσει σε εμάς τους οδηγούς και τι όχι. Και είναι σημαντικό που έχουμε τόσο καλή σχέση, γιατί έρχεται και μας ρωτά πράγματα. Για παράδειγμα, οδήγησε τη διαδρομή στον προσομοιωτή αλλά δεν ήταν σίγουρος για μίας στροφή. Και ζήτησε την άποψή μας! Το όλο εγχείρημα είναι τεράστιο, πολύ ωραίο και το μέρος ξεχωριστό. Ελπίζω να γίνει αυτό το Grand Prix».

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!