Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η FIA θέλει να αυξήσει τις ζώνες DRS

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η FIA θέλει να αυξήσει τις ζώνες DRS

FORMULA 1

Η FIA θέλει να αυξήσει τις ζώνες DRS

FORMULA 1

Στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που έλαβε χώρα στην Αυστραλία, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού πήρε για πρώτη φορά την απόφαση να επεκτείνει τις ζώνες χρήσης DRS σε τρεις!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, προστέθηκε μία ζώνη ανάμεσα στις στροφές 12 και 13 αν και στην πράξη αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα στα προσπεράσματα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, πραγματοποιήθηκαν μόλις πέντε προσπεράσεις!

Παρ’ όλα αυτά, η FIA σκέφτεται σοβαρά να αυξήσει τις ζώνες όπου το εν λόγω σύστημα θα βοηθάει τις προσπεράσεις και σε άλλες πίστες.

Advertisement
Advertisement

«Εξετάζουμε πως θα πάρουμε τα μέγιστα από το σύστημα DRS. Το Άλμπερτ Παρκ δεν ήταν ιδανικό σιρκουί για προσπεράσεις και προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε λίγη περισσότερη δράση για τους θεατές. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό και σε άλλες πίστες. Σε όσες υπάρχει αυτή η δυνατότητα», είπε ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Charlie Whiting.

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είναι το Grand Prix του Μπαχρέιν που διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στην πίστα του Σακχίρ.