Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

FORMULA 1

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

FORMULA 1

Διανύουμε μία περίοδο ζυμώσεων σχετικά με το μέλλον της Formula 1 κι αυτή μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στο τι συμβαίνει τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Advertisement
Advertisement

Ήδη γνωστοποιήθηκε πως η διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχει μειωθεί από τα 90, στα 60 λεπτά και η Formula 1 εξετάζει διάφορες άλλες ιδέες που μπορεί να αυξήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Πέρυσι προτάθηκε το σενάριο αγώνων με αντεστραμμένα grid αλλά η πρωταθλήτρια Mercedes τάχθηκε ξανά αυτής της ιδέας, η οποία χρειαζόταν ομοφωνία για να εφαρμοστεί.

Η εν λόγω σκέψη έπεσε ξανά στο τραπέζι, χωρίς να απαιτείται πια να συμφωνούν όλες οι ομάδες όμως όπως αποκάλυψε ο νέος CEO της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Stefano Domenicali, δεν προχώρησε. Σε αντίθεση με μία άλλη σκέψη που δεν αποκλείεται να τη δούμε να εφαρμόζεται μέσα στο 2021!

Advertisement
Advertisement

«Το σενάριο αγώνων με αντεστραμμένο grid έχει τελειώσει. Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είναι όμως σημαντικό να σκεφτούμε ιδέες που μπορεί να είναι πιο ελκυστικές και ενδιαφέρουσες, χωρίς να χάσουμε την παραδοσιακή προσέγγιση γύρω από τους αγώνες. Είδαμε πως η συχνή αλλαγή στη δομή των κατατακτήριων δοκιμών μας έχει κάψει. Πρέπει να το αποφύγουμε αυτό. Νομίζω πως εκεί η δοκιμή θα παραμείνει σταθερή. Εξετάζουμε όμως τη προσέγγιση γύρω από έναν αγώνα sprint το Σάββατο. Είναι κάτι που μπορούμε να δοκιμάσουμε από φέτος. Υπάρχουν συζητήσεις με τις ομάδες και νομίζω πως αυτή είναι η μοναδική ιδέα που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον», είπε ο Domenicali στο motorsport.com.

Όλα αυτά ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα του παγώματος εξέλιξης των κινητήρων από το 2022 αλλά και σε ότι αφορά στις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών σε ότι αφορά στην τεχνολογία των υβριδικών μηχανών από το 2025.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
H AlphaTauri ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων (video)

Καθυστερεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον Schumacher

Advertisement

Hamilton για Senna: «Αμφότεροι αντιμετωπίσαμε το σύστημα»