Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η F1 χρειάζεται ήρωες!

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η F1 χρειάζεται ήρωες!

FORMULA 1

Η F1 χρειάζεται ήρωες!

FORMULA 1

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Paul Hembery. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli που προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα τα ελαστικά στην F1, τόνισε πως το σπορ χρειάζεται ήρωες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός ανέφερε μεταξύ άλλον: «Έχουμε ένα σπορ που κυριαρχείται από την τεχνολογία. Θα ήθελα όμως τους οδηγούς σε ρόλο βασιλιά, να είναι οι αστέρες τους οποίους ο κόσμος κοιτά με θαυμασμό. Θα ήθελα να γίνονταν ήρωες γιατί αυτό θέλει ο κόσμος. Μία ξεχωριστή προσωπικότητα για να θαυμάζουν. Θέλουν να ξέρουν πως ο αγαπημένος τους οδηγός μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο Hembery επηρεάστηκε και από πρόσφατη επίσκεψή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκεί όπου παρακολούθησε έναν αγώνα NASCAR. Πρόκειται για έναν θεσμό εξαιρετικά δημοφιλή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου τη διαφορά δεν κάνουν τα αγωνιστικά οχήματα αλλά οι οδηγοί.

Advertisement
Advertisement

«Όταν κάποιος παρακολουθεί ένα Grand Prix, βλέπει τον Lewis Hamilton να κερδίζει και σκέφτεται πως έκανε καλή δουλειά. Σκέφτεται όμως και πως άλλοι πέντε οδηγοί θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο καλή δουλειά με το ίδιο μονοθέσιο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Στο NASCAR οι οδηγοί είναι βασιλιάδες, έχουν όλοι συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων και μιλάμε για ένα σπορ που έχει τουλάχιστον 100.000 θεατές σε κάθε αγώνα. Τα γκαράζ έχουν τζάμια αντί για τοίχους, ο κόσμος βλέπει τι γίνεται, είναι κοντά στο σπορ. Οι οδηγοί της F1 πρέπει να γίνουν διεθνείς σταρ, όπως ο David Beckham. Κι όμως, έχουμε οδηγούς που δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν πρέπει να αλλάζουν κράνη σε κάθε αγώνα. Όμως κάποτε, το κράνος ήταν η ταυτότητα ενός οδηγού, όπως του Graham Hill ή του Ayrton Senna», σχολίασε ο Hembery.

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Paul Hembery

Η τρίτη φετινή παράσταση διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στη Σαγκάη. Απολαύστε τη, στις 16:00 από την τηλεόραση του Alpha!