Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι δοκιμές της Tatiana Calderón με την Alfa Romeo Sauber

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι δοκιμές της Tatiana Calderón με την Alfa Romeo Sauber

FORMULA 1

Οι δοκιμές της Tatiana Calderón με την Alfa Romeo Sauber

FORMULA 1

Η δοκιμαστής της Alfa Romeo Sauber F1 Team, Tatiana Calderón, ολοκλήρωσε ένα Σαββατοκύριακο δοκιμών στην πίστα του Φιοράνο συμπληρώνοντας πάνω από 590 χιλιόμετρα με τη Sauber C32-Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το μονοθέσιο με το οποίο η ελβετική ομάδα συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2003, σχεδιασμένο από τον Matt Morris, με V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα της Ferrari στο πίσω μέρος. Εκείνη τη χρονιά το οδηγούσαν οι Nico Hulkenberg και Esteban Gutierrez, με καλύτερο πλασάρισμα την τέταρτη θέση του Γερμανού στον αγώνα της Κορέας.

Τώρα, καθώς οι κανονισμοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού απαγορεύουν τις δοκιμές με σύγχρονα μονοθέσια και ελαστικά, η Alfa Romeo Sauber F1 Team είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει την ταλαντούχα οδηγό – έστω και με μονοθέσιο πενταετίας.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές της Κολομβιανής που είναι μέλος της Escuderia Telmex, έγιναν στην πίστα του Φιοράνο στην Ιταλία. Σύμφωνα με την ομάδα της, την πρώτη ημέρα εξοικειώθηκε στο νέο αυτό περιβάλλον και σημείωνε σταθερή πρόοδο. Έτσι τη δεύτερη μέρα μπόρεσε να επικεντρωθεί σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών και αγώνα.

Συνολικά συμπλήρωσε 202 γύρους κατά τη διάρκεια του διήμερου τεστ, αριθμός που ισοδυναμεί με απόσταση 595 χιλιομέτρων. Ο ταχύτερος χρόνος της στην ιταλική πίστα που βρίσκεται δίπλα στην έδρα της Ferrari στο Μαρανέλο, ήταν 00:58.802.

calderon-sauber-f1-test-b640

Advertisement

«Ήταν ένα ενδιαφέρον διήμερο δοκιμών. Την Κυριακή επικεντρωθήκαμε σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών το πρωί και πολλούς συνεχόμενους γύρους το απόγευμα. Συνολικά οι δυο μέρες με βοήθησαν πολύ να προοδεύσω και να αποκομίσω πολύτιμες εμπειρίες. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά στην προετοιμασία και στον καταρτισμό του προγράμματος. Ένιωθα άνετα στο μονοθέσιο αλλά και στην πίστα. Ανυπομονώ να εφαρμόσω όσα έμαθα», είπε η Tatiana Calderón.

Πίστα: Φιοράνο 2.945 km
Οδηγός: Tatiana Calderón
Συνθήκες: σύννεφα/ήλιος, στεγνό; αέρας 4° – 8°C, πίστα 7° – 11°C
Σασί/κινητήρας: Sauber C32 / Ferrari
Γύροι: 202 laps, 594,840 km
Ταχύτερος γύρος: 00:58.802 (με ελαστικά επίδειξης, Pirelli)

Advertisement