Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η χαμένη περηφάνια του Grosjean

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η χαμένη περηφάνια του Grosjean

FORMULA 1

Η χαμένη περηφάνια του Grosjean

FORMULA 1

Ένα μειονέκτημα στις φετινές προσπάθειες του Romain Grosjean είναι ο περιορισμένος χρόνος που έχει πίσω από το τιμόνι της Ε23 Hybrid. Κι αυτό γιατί σε πέντε από τα εννέα Grand Prix που έχουν διεξαχθεί, αναγκάστηκε να περιοριστεί σε ρόλο θεατή στο FP1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Αντί του Γάλλου, στις πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών οδηγεί ο τρίτος οδηγός της Lotus, Jolyon Palmer. Κάτι που θα συμβεί ακόμα (τουλάχιστον) στα Grand Prix Ουγγαρίας, Βελγίου και Ιταλίας. Κατά πόσο όμως αυτό επηρεάζει αρνητικά τον Grosjean; Την απάντηση δίνει ο υπεύθυνος λειτουργιών πίστας της Lotus, Alan Permane.

«Η μη συμμετοχή του στα FP1 δεν πιστεύω πως έχει επηρεάσει οδηγικά τον Romain. Ίσως την περηφάνια του αλλά όχι την οδήγησή του. Σίγουρα είναι κάτι που δεν του αρέσει αλλά ούτε και σε εμάς αρέσει. Θα ήταν καλύτερο να ήμασταν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες, με μεγάλο Budget ώστε να μη χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν έχει μόνο αρνητικά. Ο Jolyon βοηθάει κι αυτός την ομάδα», είπε ο Permane στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Πάντως πρέπει αν σημειωθεί πως ο Grosjean έχει κερδίσει 17 βαθμούς τερματίζοντας έβδομος σε Κίνα και Μπαχρέιν, όγδοος στην Ισπανία και δέκατος στον Καναδά. Στον αντίποδα, ο teammate του Pastor Maldonado, παρότι δεν έχει χάσει… χιλιόμετρο στα ελεύθερα, έχει βαθμολογηθεί μόνο δύο φορές: σε Καναδά και Αυστρία όπου είδε την καρό σημαία έβδομος.