Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton vs Schumacher

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton vs Schumacher

FORMULA 1

Hamilton vs Schumacher

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 και πλέον υστερεί μόνο του Michael Schumacher!

Advertisement
Advertisement

O Βρετανός έχει στο ενεργητικό του έξι παγκόσμια πρωταθλήματα (2008 με τη McLaren, 2014-2015-2017-2018-2019 με τη Mercedes), ξεπέρασε τον Juan Manuel Fangio και θέλει ένα ακόμα για να «πιάσει» τον σπουδαίο Γερμανό.

Όμως με την εντυπωσιακή καριέρα του εν εξελίξει, ο Lewis έχει πολλές πιθανότητες να σπάσει κάθε ρεκόρ του Schumacher. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα του f1.com, απέχει οκτώ νίκες από τον άλλοτε απλησίαστο αριθμό των 91 τους Schumi.

Στις pole positions τον έχει ξεπεράσει προ πολλού, παρότι έχει λάβει μέρος σε 58 Grand Prix λιγότερα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 2020 το ρεκόρ των περισσότερων νικών θα σπάσει, το ίδιο κι αυτό των συνολικών βάθρων.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο Hamilton θέλει άλλα 15 για να πιάσει τον Γερμανό και στα περισσότερα βάθρα για μία ομάδα (116), στατιστική κατηγορία ενδεικτικής της κυριαρχίας που αμφότεροι απόλαυσαν με τα χρώματα ενός brand (Ferrari και Mercedes αντίστοιχα).

Ακόμα, σε μερικές κατηγορίες που δεν αναφέρονται στο παραπάνω γράφημα, ο Hamilton έχει περισσότερες νίκες με μία κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρα (248 έναντι 181), σε ποσοστό νικών ανά συμμετοχές (33.47% έναντι 29.55%).

Advertisement

Επίσης θέλει μία νίκη στον Καναδά ή την Ουγγαρία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ περισσότερων επιτυχιών σε ένα Grand Prix (ο Schumi είχε 8 στη Γαλλία) και δύο ακόμα σεζόν με νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των συνεχόμενων σεζόν με έστω μία επιτυχία (15).

Ο τομέας στον οποίο φαντάζει αδύνατο να πιάσει τον Schumacher o Hamilton, παρότι πλέον αυτό το επίτευγμα δίνει και βαθμό, είναι στον αριθμό των ταχύτερων γύρων αφού έχει 46 έναντι 77 του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή. Μάλιστα ο Michael κατέχει και το ρεκόρ των περισσότερων ταχύτερων γύρων σε μία σεζόν (10 έναντι 8 του Lewis φέτος, με δύο ακόμα GP να υπολοίπονται).

Advertisement

Τέλος, αν ο Hamilton είναι στο βάθρο τόσο στη Βραζιλία όσο και στο Άμπου Ντάμπι, θα φτάσει τα 18 που θα είναι το απόλυτο ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή, οι δυο τους ισοβαθμούν στα 17, μαζί και με τον Sebastian Vettel.

Αν αι στα συνεχόμενα βάθρα, ο Γερμανός μετράει 19 από ΗΠΑ 2001 έως Ιαπωνία 2002 ενώ ο Hamilton δεν έχει κάνει ποτέ πάνω από 16.

Advertisement