Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Θα το λύσω όπως ο Senna

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Θα το λύσω όπως ο Senna

FORMULA 1

Hamilton: Θα το λύσω όπως ο Senna

FORMULA 1

Ο 29χρονος Βρετανός πιλότος πολιορκήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους στο Μονακό για να δώσει το στίγμα του όσον αφορά το λάθος του Rosberg στις κατατακτήριες του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την τελευταία του προσπάθεια. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton απέφυγε τους πομφόλυγες και απέκρουσε τις προκλητικές ερωτήσεις μέχρι τη στιγμή που μιλούσε στο ραδιόφωνο του BBC. Εκεί παραδέχτηκε: «Έπρεπε να το περιμένω πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.  Αυτό που συνέβη ήταν εν δυνάμει μια κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν ξέρω σε τι βαθμό μιλούσαν μεταξύ τους γι’ αυτά τα θέματα ο Senna με τον Prost αλλά μου αρέσει ο τρόπος του Senna. Θαυμάζω τον τρόπο που αντιμετώπιζε παρόμοιες καταστάσεις και θα δανειστώ μια σελίδα από το βιβλίο του».

Είναι αλήθεια πως η σχέση Senna-Prost έφτασε στο απροχώρητο,  όταν ο Senna δεν κράτησε τη συμφωνία να μην περάσουν ο ένας τον άλλο στην πρώτη στροφή στην Ίμολα το 1989. Μετέπειτα οι δυο τους συγκρούστηκαν δις στη Σουζούκα την ίδια χρονιά και την επόμενη.

Ο Hamilton όταν ρωτήθηκε αν ο Rosberg πρέπει να ζητήσει συγνώμη φούντωσε: «Γιατί να ζητήσει συγνώμη; Αφού είναι στην pole!».

Advertisement
Advertisement

Οι αγωνοδίκες μετά την εξέταση του συμβάντος και των δεδομένων τηλεμετρίας απεφάνθησαν πως δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του Rosberg που πίεζε στον τελευταίο γύρο και φρέναρε λίγο αργότερα απ’ ότι την προηγούμενη φορά. Προσωπική μας άποψη μετά από πολλές επαναλήψεις της εικόνας είναι πως ο Γερμανός πιλότος δεν είχε πρόθεση.

Τη συνέχεια αυτής της κόντρας, όσα δηλαδή έγιναν στον αγώνα του Μονακό, μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Advertisement

Κάποιοι μπορεί ν’ ανατριχιάζουν στην ιδέα και μόνο της σύγκρισης Hamilton-Senna όμως ο Βρετανός πρωταθλητής (2008) δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

 Hamilton Senna
Εκκινήσεις 135 161
Νίκες 26 19.4% 41 25.5%
Βάθρa 59 43.3% 80 49.7%
Pole positions 35 26.1% 65 40.4%
Πρώτη σειρά 62 46.3% 87 54.0%
Ταχύτεροι γύροι 14 10.4% 19 11.8%
Βαθμοί 1220 8.97 614 3.81