Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Πήγε σούπερ το 1ο τεστ!

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Πήγε σούπερ το 1ο τεστ!

FORMULA 1

Hamilton: Πήγε σούπερ το 1ο τεστ!

FORMULA 1

Ο Βρετανός πρωταθλητής ήταν ενθουσιασμένος χτες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου 4ημερου χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Χερέθ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Hamilton στα τέλη του 2012 πήρε μια απόφαση που τότε φάνταζε ως υπέρμετρο ρίσκο. Άφησε τη McLaren που είχε μονοθέσιο νικητή και πήγε στην τότε παραπαίουσα Mercedes. Από πέρυσι φάνηκε να δικαιώνεται με τη McLaren να έχει τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της ενώ η Mercedes του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει μια νίκη στην Ουγγαρία.

Ο Hamilton πόνταρε τότε στο πλεονέκτημα της εργοστασιακής ομάδας που με τις αλλαγές στους κινητήρες φέτος θα κάνει τη διαφορά. Τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari κατασκευάζουν μόνες τους τις μονάδες ισχύος που χρησιμοποιούν σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες. Αρκεί να δει κανείς τους γύρους που συμπλήρωσαν στη Χερέθ αυτές τις μέρες οι δυο ομάδες για να κατανοήσει πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes συμπλήρωσε 309 γύρους, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ενώ η Ferrari έβαλε 251 γύρους και ήταν 2η στη σχετική κατάταξη. Την ίδια στιγμή η πρωταθλήτρια Red Bull είχε αναρίθμητα προβλήματα και ουσιαστικά εγκατέλειψε άπρακτη το τεστ.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών ο Hamilton τόνισε: «Ήταν φανταστικά αυτές τις τέσσερις μέρες. Το πιο θετικό είναι ότι συμπληρώσαμε πολλά χιλιόμετρα (1368km). To μονοθέσιο μας αποδεικνύεται αξιόπιστο. Βάλαμε πολλούς γύρους και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Είναι λίγο πρώιμο να πει κανείς ξεκάθαρα casino online που βρισκόμασταν αλλά το μονοθέσιο δίνει καλή αίσθηση. Η φετινή πρόκληση είναι ασυνήθιστα μεγάλη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα δούμε τι θα γίνει στο Μπαχρέιν».

Advertisement

Από την πλευρά του ο έτερος πιλότος της Mercedes, Nico Rosberg συμπλήρωσε: «Δε ξέρω που βρισκόμαστε όσον αφορά σε απόλυτη ταχύτητα. Δεν έχω ιδέα. Η αξιοπιστία και όλα τα υπόλοιπα είναι σε καλό επίπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ” ατό γιατί ήταν το πιο σημαντικό στο τεστ. Δεν ξεκινήσαμε καλά όμως η ομάδα με σκληρή δουλειά κατάφερε να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Ακόμη δεν ασχοληθήκαμε με τη δυναμική της W05 παρά μόνο με τη διάνυση όσο το δυνατόν περισσότερων χιλιομέτρων. Ακόμη δεν πιέσαμε για απόδοση πάντα αυτό είναι το ζητούμενο αλλά προς το παρόν έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην αξιοπιστία. Ακολουθεί η απόδοση, σύντομα».

Advertisement