Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton-Rosberg: Θα τσουγκρίσουν;

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hamilton-Rosberg: Θα τσουγκρίσουν;

FORMULA 1

Hamilton-Rosberg: Θα τσουγκρίσουν;

FORMULA 1

Οι δυο πιλότοι της Mercedes πιέζονται από όλες τις πλευρές ειδικά από τους επικεφαλής της ομάδας να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσά τους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 29χρονος Βρετανός και ο 28χρονος Γερμανός έχουν μια πολυετή σχέση αλληλοεκτίμησης καθότι έχουν αγωνιστεί και άλλες φορές στην ίδια ομάδα στα χρόνια που έκαναν καρτ. Ο Rosberg πήρε τον τίτλο στο GP2 με την ART Grand Prix το 2005 και το 2006 βρέθηκε ν’ αγωνίζεται στη F1 για λογαριασμό της Williams ενώ ο Hamilton με την ίδια ομάδα πήρε τον τίτλο στο GP2 την επόμενη χρονιά και βρέθηκε το 2007 ν’ αγωνίζεται με τα χρώματα της McLaren.

Ανάμεσά τους υπάρχει αλληλοσεβασμός αλλά και απόλυτη γνώση των ικανοτήτων του ενός από τον άλλο. Ο Hamilton κατά την άποψή μας έχει το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του Rosberg καθώς τον έχει κερδίσει πολλές φορές στο παρελθόν και νιώθει πως ο Γερμανός είναι του χεριού του.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση και οι δυο ξέρουν καλά πως φέτος είναι μια μοναδική ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο καθώς η Mercedes τους έχει δώσει μονοθέσιο νικητή. Δεδομένης της χαοτικής διαφοράς που έχουν από τις άλλες ομάδες είναι βέβαιο πως στο τέλος της χρονιάς ένας από τους δυο θα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μέχρι στιγμή ο Rosberg έχει κερδίσει σε Αυστραλία και Μονακό, ενώ ο Hamilton σε Μαλαισία, Μπαχρέιν, Κίνα και Ισπανία. Οι σχέσεις τους όπως φάνηκε μετά το Μονακό είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο ενώ στη βαθμολογία προηγείται ο Rosberg με 122 βαθμούς και ακολουθεί ο Hamilton με 118 βαθμούς.

Ενόψει του Καναδικού GP όπου ο Hamilton έχει μια πολύ θετική παράδοση όντας ο πολυνίκης από τους εν ενεργεία οδηγούς, γίνονται προσπάθειες να φτιάξει η ατμόσφαιρα ανάμεσά τους.

Advertisement

Ο Hamilton τις προάλλες ανέβασε μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter από την εποχή που οι δυο τους, έφηβοι ακόμη διασκέδαζαν με μονόκυκλα. Η φωτογραφία συνοδεύονταν από το σχόλιο: «Είμαστε φίλοι χρόνια και όπως όλες οι φιλίες έχουμε διακυμάνσεις. Μιλήσαμε όλα καλά, ακόμη φίλοι είμαστε».

Advertisement

Δεδομένου πως φιλίες δε χωρούν σε τέτοια επίπεδα μένει να αποδειχτεί στην πράξη του λόγου το αληθές στην πίστα Gilles Villeneuve την ερχόμενη Κυριακή.