Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Μέρος της επιτυχίας στο Brawn!

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Μέρος της επιτυχίας στο Brawn!

FORMULA 1

Hamilton: Μέρος της επιτυχίας στο Brawn!

FORMULA 1

Η ομάδα της Mercedes F1 γιόρτασε τη διατήρηση του τίτλου στους κατασκευαστές στα δυο της εργοστάσια επί Βρετανικού εδάφους στο Μπράκλεϊ και το Μπρίξγουρθ.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Με 12 νίκες σε 15 αγώνες, 29 παρουσίες (στις 45) στο βάθρο, 14 pole και 9 ταχύτερους γύρους, το υβριδικό σύστημα της Mercedes Mercedes-Benz PU106B Hybrid Power Unit  έχει πάρει το 60% των βαθμών που έχουν μοιραστεί στους 15 αγώνες ενώ βρίσκονταν στην πρωτοπορία στο 79% των γύρων. Απ’ αυτά το 35% των βαθμών και το 77% των γύρων οφείλονται στην αγωνιστική ομάδα της Mercedes και την F1 W06 Hybrid.

Στα επινίκια βρέθηκαν στο εργοστάσιο και οι οδηγοί της ομάδας, Lewis Hamilton και Nico Roserbg. Ο Hamilton που μπορεί ακόμη και στον επόμενο αγώνα στο Ώστιν να πάρει τον τίτλο αναφέρθηκε στον αρχιτέκτονα της σημερινής ομάδας που δεν είναι άλλος από τον Ross Brawn.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός που είναι αγκαλιά με τον 3ο τίτλο της καριέρας του είπε για το συμπατριώτη του και πολύπειρο μηχανικό: «Όταν μίλησα για πρώτη φορά με το Ross πριν λίγα χρόνια ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε στο σημείο να πάρουμε συνεχόμενους τίτλους. Θυμάμαι που συζητούσαμε και είχα καλό προαίσθημα ακούγοντας τα σχέδια. Πρέπει να μην ξεχάσω να του στείλω ένα μήνυμα καθώς θεωρώ πως ακόμη και σήμερα αποτελεί μέρος της επιτυχίας μας. Δεν πίστευα πως θα κυριαρχούσαμε φέτος με τέτοιο τρόπο όπως το κάναμε και πέρυσι. Καθώς οι κανονισμοί δεν αλλάζουν περιμένεις να μείνουν περίπου ίδια τα πράγματα αλλά δείτε στη McLaren πως άλλαξαν τα πάντα από τη μια χρονιά στην άλλη. Τα πάντα μπορεί να συμβούν στον αθλητισμό. Κάναμε ακόμη καλύτερη δουλειά φέτος από πέρυσι αυτό είναι φαινόμενο».

brawn_jerez13_fence640
Ο Brawn ήταν ο αρχιτέκτονας της χρυσής εποχής Schumacher στη Ferrari. Πήγε στη Honda βοήθησε να επιβιώσει η ομάδα όταν έφυγαν οι Ιάπωνες πήρε το νταμπλ με τη Brawn το 2009 και όταν η Mercedes αγόρασε την ομάδα έθεσε σωστά τις βάσεις για τη σημερινή επιτυχία.

Από την πλευρά του ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας, Toto Wolff συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Τα καταφέραμε και πάλι, αυτό μας ενώνει σε όλα τα επίπεδα. Ο Lewis βρίσκεται στην κορυφή του κύματος και κάνει μια καταπληκτική χρονιά. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε όλοι μαζί παγκόσμιοι πρωταθλητές και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Θέλουμε να παραμείνουμε εδώ γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά το 2016».

Advertisement

Merc-Contruactor-Champ-Celebs-a640
Εικόνα από τους χθεσινούς πανηγυρισμούς στο εργοστάσιο της Mercedes. Οι εργαζόμενοι σε σχηματισμό δημιουργούν το λατινικό ΙΙ για την διατήρηση του τίτλου.